Swevers Vastgoed

gratis schatting 011 255 155
Al het vastgoed nieuws

Je tuin gezelliger maken? Deze 7 tips helpen je op weg

De eerste lentezon lokt ons weer naar buiten. En liefst van al genieten we tot ver in het najaar van van onze buitenruimte. Dat lukt natuurlijk het best in een gezellige tuin. Ongeacht of je groene vingers hebt, met een paar kleine ingrepen tover je je tuin al om tot een plek waar je volop genieten met familie en vrienden

1. Comfortabel meubilair

Een stoel of zetel die niet fijn zit, daar ga je geen uren op doorbrengen. Zorg dus in de eerste plaats voor comfortabel meubilair en creëer een gezellige zithoek in je tuin. Je hoeft zelfs niet de duurste of meest luxueuze loungeset te kopen. Je kan bijvoorbeeld ook met paletten of steigerhout aan de slag en je eigen knusse tuinmeubilair maken. Met kussentjes en fleecedekentjes in een warme kleur kleed je het geheel aan en is je tuin meteen al een stuk gezelliger dan met een paar simpele plastic stoelen.

2. Tuinverlichting

Met de juiste tuinverlichting creëer je in een handomdraai een knusse sfeer. Ga dan vooral voor lampen met een lagere lichttemperatuur die een warmer en geler licht geven. Als je dan bovendien kiest voor dimbare tuinverlichting kan je alle kanten uit. Wil je een goed verlichte tuin met functioneel licht? Gebruik dan de volle lichtsterkte. Op momenten dat je een gezellige sfeer wil, kan je de tuinverlichting dimmen met één druk op de knop.

3. Vuur

Wie liever geen vaste tuinverlichting installeert, kan ook met kaarsen of tuinfakkels mooie lichtaccenten creëren. Zet wat kaarsen op je tuintafel of terras of verlicht er je tuinpad mee. Mag het iets grootser? Dan zijn fakkels ook leuk om je tuin of terras sfeervol te verlichten. Of wat dacht je van een knisperend vuurtje in een mooie vuurkorf of -schaal? Dat zorgt niet alleen voor een gezellig kampvuursfeertje, maar geeft ook extra warmte, zodat je lekker lang buiten kan blijven zitten. Wie geen fan is van een open vlam, kan het ook gezellig maken met een terrasverwarmer.

4. Water

Naast vuur is ook water een toegankelijk element om het gezellig te maken in de tuin. Dat hoeft zeker geen grote vijver of een zwembad te zijn. Een fonteintje of watervalletje heeft ook al een rustgevend effect. Houd je het liever nog iets budgetvriendelijker? Dan kan je met waterschalen heel gemakkelijk gezellige accenten creëren. Kies gewoon een aantal leuke schalen, vul ze deels met water en doe er enkele levendige waterplantjes in.

5. Fauna en flora

Een grauwe tuin met enkel grind, asfalt of betonklinkers is niet meteen de meest uitnodigende plaats om te vertoeven. Integreer dus voldoende groen in je tuin en vergeet zeker niet om vrolijke accenten toe te voegen met kleurrijke planten en bloemen. Die zorgen voor een vrolijke noot en trekken bovendien vlinders en andere insecten aan die dan weer meer leven in de brouwerij brengen. Heb je enkel tegels in de tuin? Zet je kleurrijke bloemen en planten dan in mooie potten.

6. Tuinschutting

Je kan niet alleen je tuin zelf gezellig aankleden, ook voor je tuinschutting zijn er heel wat mogelijkheden. Denk maar aan (klim)planten, hangmandjes met kaarsen, een insectenhotel, een verticaal kruidentuintje of een leuk tuinschilderij. Een mooie schutting maakt je tuin meteen een stuk warmer en gezelliger.

7. Wellness

Geen betere manier om gezelligheid en ontspanning te combineren in de tuin dan met je eigen wellnessruimte. De mogelijkheden op dat vlak zijn tegenwoordig eindeloos. Naast een jacuzzi of een zwemspa, kan je bijvoorbeeld ook een privésauna of een poolhouse met stoombad installeren. Zo kan je heerlijk ontspannen in je eigen gezellige groene oase.
Overzicht