Swevers Vastgoed

gratis schatting 011 255 155
Al het vastgoed nieuws

Heb je het moeilijker om je lening terug te betalen? Dit kan je doen

Het coronavirus heeft niet alleen een invloed op je sociaal leven, maar ook op je financiële situatie. Veel Belgen hebben tijdelijk een beperkter inkomen en zullen het moeilijker hebben om hun hypothecaire lening terug te betalen. Wat moet je doen?

Contacteer je bank…
Door het coronavirus verliezen mogelijk heel wat mensen tijdelijk hun werk, waardoor ze in financiële moeilijkheden kunnen geraken. Indien je problemen verwacht of ondervindt, dan neem je best zo snel mogelijk contact op met je bank. Telefonisch of via mail. Dat adviseert Isabelle Marchand, woordvoerster van de Belgische federatie van de financiële sector Febelfin. Je kan ook steeds een mailtje sturen naar het centraal meldpunt van Febelfin. Zij verwijzen je indien nodig door naar je contactpersoon bij de bank.

… voor uitstel van kapitaalaflossing
Als je tijdelijk je woonkrediet niet kan aflossen, kan je aan je bank vragen om kosteloos uitstel van aflossing van kapitaal te krijgen zodat je voorlopig enkel interesten moet betalen. Dat hebben de overheid en de Belgische banken afgesproken om gezinnen te helpen die in geldnood zitten door het coronavirus.

Kosteloos
De federale regering heeft op initiatief van minister van Financiën Alexander De Croo en met ondersteunining van de Nationale Bank van België een overeenkomst uitgewerkt met de financiële sector: als je door de coronacrisis betalingsproblemen ondervindt om je woonkrediet af te lossen, geven de banken je uitstel van betaling tot en met 30 september 2020 zonder kosten aan te rekenen.

Bron: Livios
Overzicht