Swevers Vastgoed

gratis schatting 011 255 155
Al het vastgoed nieuws

Dit is hét moment om een huis te kopen

Geld lenen om een huis of appartement te kopen, was nog nooit zo goedkoop.

De rentebarometer staat op een all time low. De tarieven voor het woonkrediet waren nog nooit zo laag. Het is mogelijk om 1 procent rente te betalen op een jaarlijks aanpasbare lening over twintig jaar, als het financieringsaandeel in de totale aankoop redelijke proporties heeft. De ­regel is dat men het best minder dan 80 procent leent.

Wie kiest voor een vaste rente op twintig jaar, betaalt vaak 1,25 tot 1,35 procent. Maar bij een zeer laag financieringsaandeel en vanuit een goede onderhandelings­positie zijn zelfs tarieven van 1,13 procent denkbaar.

In het laatste kwartaal van 2019 steeg de rente voor een lening met vast tarief over twintig jaar nog lichtjes. De laatste weken was er sprake van een flinke daling. Het laatste kwartaal van 2019 was een uitzonderlijke periode: er kwam een stormloop op woonkredieten door de afschaffing van de woonbonus.

Anderzijds is de marktrente nog blijven dalen. Door de on­zekerheid rond de economische gevolgen van het coronavirus daalde de Belgische staatsrente. 

Bron: De Standaard
Overzicht