Swevers Vastgoed

gratis schatting 011 255 155
Al het vastgoed nieuws

Gespot: dit zijn de nieuwste trends bij ramen

Grote ramen zorgen voor een mooi zicht op je tuin en meer daglicht in huis. Moet je nog nieuwe ramen plaatsen, en kan je wel wat inspiratie gebruiken?

Slanke of quasi onzichtbare profielen
De trend van het laatste jaar om zoveel mogelijk daglicht naar binnen te halen, zet zich ook dit jaar voort. Daarom blijven ramen met slanke profielen en slanke middenstijlen populair. Kies je voor minimalistische profielen? Dan wil dit niet zeggen dat je inboet aan sterkte of veiligheid. Integendeel. Sommige fabrikanten pakken zelfs uit met uiterst dunne profielen die quasi onzichtbaar zijn. 

Grote schuiframen met naadloze overgang tussen binnen en buiten
Ook populair zijn grote glaspartijen met een glazen deur, schuiframen of een glasgevel. Wist je dat er zelfs drempelloze schuiframen bestaan? Ook bij grote schuiframen kan je kiezen voor slanke profielen. Zo krijg je een naadloze overgang van binnen naar buiten. Je tuin en leefruimte lijken één geheel waardoor je optimaal van je tuin kan genieten. Zie je zo’n groot schuifraam ook wel zitten?

Zwart of steellook
Op vlak van kleuren is er voor ieder wat wils. Wil je op safe spelen? Zwarte ramen blijven ook dit jaar trendy. Wat ook meer en meer opkomt, zijn duurzame poeders en coatings. Zo behouden je ramen beter de glansgraad en verkleuren ze minder. Er zijn zelfs fabrikanten die uitpakken met een lakgarantie. Daarnaast zijn ook ramen met een steellook populair: ze lijken op authentieke stalen ramen, maar zijn gemaakt van aluminium.

Bron: Livios
          HLN
Overzicht