Swevers Vastgoed

gratis schatting 011 255 155
Al het vastgoed nieuws

5 tips om duurzaam te wonen

Breng je energieverbruik omlaag
Niet alleen spaar je er aardig wat geld mee uit, je verkleint ook je ecologische voetafdruk. Beperk voornamelijk je gasverbruik. Woon je in een oude woning, zorg dan dat je je woonst goed isoleert. Je kunt ook apparaten die op gas werken vervangen door toestellen die op elektriciteit werken.

Gebruik gerecycleerd materiaal
Ga je verbouwen? Kies dan voor gerecycleerd materiaal. Met een hippe term heet dit tegenwoordig circulair bouwen. Door te bouwen met materiaal dat je hergebruikt is er uiteindelijk geen afval meer. Er zijn tegenwoordig al heel wat materialen die gerecycled worden en waar je dus gebruik van kunt maken.

Ga voor biobased
Biobased leunt aan bij circulair materiaal, maar is niet hetzelfde. Biobased materiaal is samengesteld uit natuurlijke materialen. Denk daarbij aan hennep, schapenwol en houtvezel. Al deze materialen vergaan uiteindelijk weer in de natuur.

Wek je eigen energie op
Door te kiezen voor zonnepanelen kun je voor een stuk zelfvoorzienend worden. Tegenwoordig zijn er ook apparaten verkrijgbaar die hun eigen energie opwekken, misschien het overwegen waard.

Kies voor ecodesign
Natuurlijk heb je ook het interieur van je woning te vullen. Dit doe je door te kiezen voor ecodesign. Kies voor kurk, kokos en bamboe. Ga voor 100% natuurlijk in je interieur. Er zijn tegenwoordig merken en materialen zat die natuurlijk zijn. Je hoeft echt niet in te boeten aan stijl en comfort.

Bron: Immovlan
Overzicht