Swevers Vastgoed

gratis schatting 011 255 155
Al het vastgoed nieuws

Met deze tips zet je inbrekers buitenspel

Focus op zwaktes van inbrekers
Inbrekers hebben verschillende zwaktes. De eerste is zichtbaarheid: inbrekers willen vooral niet ontdekt worden. Je kan dus best buiten- of schrikverlichting installeren en je hagen en struiken kort snoeien. Inbrekers hebben ook weinig tijd. Gebruik daarom kwaliteitsvolle materialen. Zo duurt het voor inbrekers langer om je huis binnen te dringen. Verder gaan ze zo stil mogelijk te werk. Glas inslaan maakt veel lawaai. Inbrekers vermijden dit te allen prijze.

Tip 1: Tref organisatorische maatregelen
Vaak zorgen nalatigheid en ander menselijk gedrag voor inbraken. Denk maar aan een raam laten openstaan of een poort niet op slot doen. Sluit daarom alles goed af en leg geen kostbare spullen of sleutels in het zicht. Leg je reservesleutels ook niet op een voorspelbare plaats, zoals onder de deurmat. Een levendige indruk schrikt inbrekers af. Je kan verlichting plaatsen, een licht laten branden of de TV opzetten. En laat geen hulpmiddelen zoals trapladders in je tuin rondslingeren. Je gedrag veranderen kan dus al veel helpen. Groot voordeel: het kost je vrijwel niets.

Tip 2: Tref sociale maatregelen
Een belangrijk onderdeel van sociale maatregelen is controle door je buren. Ken je buren en er treedt automatisch een vorm van sociale controle op. Verder is het handig om je buurt en al zijn sluipwegen goed te kennen. Breng ook meteen de lokale politie op de hoogte als je verdachte activiteiten opmerkt. Je kan trouwens gratis toezicht vragen aan de politie tijdens je jaarlijks verlof. Zij houden een oogje in het zeil, terwijl je zorgeloos van je vakantie geniet.

Tip 3: Tref fysische maatregelen
De kwaliteit van je materialen maakt een groot verschil. Kies daarom ramen en deuren met minstens weerstandsklasse 2 en ga voor inbraakwerend glas. Onder meer veiligheidssloten, vaste deurknoppen, hekwerk rondom je huis en metalen rolluiken maken het inbrekers lastig. Budgettip: installeer opzetsloten voor extra beveiliging. Je kan zowel voor het ontwerp van een nieuwbouw als voor een bestaande woning altijd bij een diefstalpreventieadviseur terecht voor beveiligingstips. Belangrijk: Ook je architect en aannemer geven advies over veilige materialen en technieken.

Tip 4: Tref elektronische maatregelen
Met elektronische hulpmiddelen zoals geïntegreerde alarmsystemen en camera’s kan je inbrekers op heterdaad betrappen. Magneetcontacten zijn ideaal als je katten hebt die constant naar binnen en buiten lopen. Denk er wel aan dat je deze systemen goed moet onderhouden. Zo werken ze optimaal. Let ook op met camera’s: als je er een installeert, moet je dit zichtbaar aangeven op je gevel.

Bron: Immovlan
Overzicht