Swevers Vastgoed

gratis schatting 011 255 155
Al het vastgoed nieuws

Maak je huis en tuin herfstklaar met deze 10 klusjes.

1. Maak je dakgoten leeg
Hoe mooi het proces ook is: de bladeren vallen niet alleen op de grond. Ze vallen ook op je dak en in je dakgoten. Om verstopping tegen te gaan, maak je ze best regelmatig leeg. Niet zelfzeker op een ladder? Vraag dan hulp van een ijverige buurman!

2. Inspecteer je dak
Als je dan toch bezig bent met je dakgoten, inspecteer dan ineens ook je dak. Nu is het moment om schade te detecteren en eventuele herstellingen in te plannen.

3. Bladeren harken
Bladeren vallen natuurlijk niet alleen in je dakgoot. Als je tuin – of die van de buren – loofbomen bevat, dan ben je wellicht al begonnen aan de jaarlijkse harkperiode in je tuin. Droge bladeren zijn een nuttige en vruchtbare aanvulling voor je composthoop, dus gooi ze zonder zorgen bij je ander tuin- en keukenafval.

4. Verbeter je interieurverlichting
De dagen worden korter en de beslissing over of we in de toekomst al dan niet het zomer- of winteruur zullen gebruiken is nog niet gevallen. Je wordt dus afhankelijker van verlichting in je huis. Als die niet goed werkt, voel jij je snel minder goed in je vel.

Schiet dus nu al in actie. Zorg dat de verlichting in elke ruimte bijdraagt aan de functie ervan. De verlichting in de keuken mag helder zijn, die in de slaapkamer eerder sfeervol. Check ook je buitenverlichting nu al. Zo vriezen je tenen er in de winter tenminste niet af wanneer je een buitenlamp vervangt.

5. Sluit je buitenkranen nu al af
We komen nog maar net uit een indian summer, dus je hebt er misschien nog niet aan gedacht. Maar doorgaans kan het in oktober ’s nachts al eens stevig onder nul gaan. Bescherm dus je leidingen nu al door tuinslangen op te rollen en weg te leggen en het water naar je buitenkraantjes af te sluiten.

6. Doe iets met pompoenen
Halloween nadert met rasse schreden en pompoenen zijn de laatste jaren uitgegroeid tot ware decoratiehelden in de herfst. De mooie oranje, vaalwitte, groene of grijze kleur is een leuke aanvulling op dit seizoen. Probeer niet te overdrijven door in elke kamer een berg pompoenen te installeren. Toch te veel pompoenen gekocht? Maak er dan soep van. Smakelijk!

7. Denk al eens aan je kerstcadeaus
Toegegeven, wij zijn er ook geen held in. Elk jaar moeten we op 24 december nog snel naar een winkelcentrum voor dat laatste kerstcadeau dat we over het hoofd hebben gezien. Dit jaar sluiten we echter samen een pact en maken we die stress niet mee. Dit jaar starten we vandaag al met een cadeaulijst voor onze geliefden. Ben je een doe-het-zelver? Dan heb je nu zelfs nog voldoende tijd om een trui te breien of een indrukwekkend knutselwerk te maken. Succes!

8. Maak van je slaapkamer een oase van rust en genot
De herfst brengt altijd stress en verkoudheden met zich mee. Logisch, want het wordt frisser en je hebt het steeds drukker. Gun jezelf en je partner dus een plaats waar je volledig tot rust kan komen. Dat kan alleen in een slaapkamer waar je alle rommel uit bant (ook de smartphone!) en waar decoratie, licht en geuren van verse bloemen de sfeer bepalen.

9. Herstel hekjes en raam- en deurkozijnen
Als er ergens in je tuin een hek versleten of stuk is, dan is nu het moment om het te herstellen. Of ga je wachten tot er sneeuw ligt en je huisdieren begrijpen dat ze langs dat hek naar buiten kunnen ontsnappen? Hetzelfde geldt voor de windstrippen rond je deuren en ramen. Je wil er echt niet aan beginnen wanneer de vrieskou al naar binnen komt, brrrr.

10. Berg al het tuinmeubilair op
Tuinmeubilair is meestal niet gemaakt voor gure weersomstandigheden. En laat ons wel wezen, in december ga je echt niet op je terras genieten van een heerlijke lenteavond. Verzamel dus je kussens en meubilair en berg ze op in een aparte ruimte waar regen, sneeuw en vrieskou geen schade kunnen aanrichten.

Bron: Zimmo
Overzicht