Swevers Vastgoed

gratis schatting 011 255 155
Al het vastgoed nieuws

Woning verbouwen om te verhuren: 4 tips!

Basisstructuur
Zorg dat de basis van je verbouwing meteen goed zit. Let op een correcte plaatsing van al je leidingen, trek elektriciteit door in de volledige woning, voorzie in elke kamer voldoende stopcontacten, enzovoort. Een gemakkelijk voorbeeld om te kaderen dat zulke extra investeringen de moeite waard zijn, is het volgende: als er niet voldoende stopcontacten in huis zijn, zal je huurder verdeelstekkers gebruiken waardoor de kans op brand aanzienlijk stijgt. De investering in een extra of dubbel stopcontact is dan geen gigantische extra kostprijs tegenover het potentiële brandgevaar.

Materialen
Als je verbouwt om nadien te verhuren, kies je meestal niet voor de allerduurste materialen. Logisch ook, want je weet niet altijd met zekerheid of deze goed onderhouden worden. Ook de goedkoopste materialen zijn niet meteen aan te raden, want je wilt ook niet dat je huurder elke maand belt om defecten te melden. Ga vooral op zoek naar stevige en onderhoudsvriendelijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan keramische tegels in plaats van betontegels of beukenhout in plaats van eikenhout. Zo geniet je huurder van het comfort van de gekozen materialen en hoef jij je er zo min mogelijk zorgen over te maken.

Afwerking
Dé belangrijkste tip die we kunnen geven: hou je afwerking netjes, maar sober. Gebruik geen al te felle kleuren of motieven. Denk bijvoorbeeld aan effen grijze keuken- of badkamertegels. Schilder ook zeker nog niet de hele woning. Vaak volstaat het om een kwalitatieve laag primer aan te brengen. Je huurder zal waarschijnlijk toch zelf nog schilderen. Door de afwerking sober te houden kun je een ruimer publiek aanspreken als potentiële huurder. Bovendien zal de huurder vooral zelf zijn stijl bepalen met zijn meubelstukken en accessoires in het interieur.

Verhuurtips
Indien je nog geen woning gekocht hebt om te verbouwen om vervolgens te verhuren, hebben we ook nog een handige tip. Je investeert beter in twee appartementen of rijhuizen dan in één grote villa. Voor twee kleinere woningen kun je in totaal een hoger huurbedrag verkrijgen dan voor één grotere woning. Bovendien verhuren appartement en rijhuizen ook makkelijker.

Bron: Zimmo
Overzicht