Swevers Vastgoed

gratis schatting 011 255 155
Al het vastgoed nieuws

EPC+ wordt in januari 2019 gelanceerd

Tien jaar na de lancering van het EPC, wordt er door het Vlaams Energieagentschap naarstig gewerkt aan een grondige uitbreiding ervan. Het nieuwe EPC zal gelanceerd worden in januari 2019. Het vernieuwde EPC wil nog meer sensibiliseren, informeren en uiteindelijk aanzetten tot een grondige energetische renovatie van de woning.

De opvolger van het bestaande energieprestatiecertificaat wordt visueel aantrekkelijker. Zo zal een label toegevoegd worden, gaande van A+ (zijnde een woning die meer energie produceert dan verbruikt) tot F (een zeer energieverslindende woning). Door het label toe te voegen, zal de potentiële koper of huurder nog sneller de energieprestatie van de woning of het appartement kunnen inschatten en zal hij deze gemakkelijker kunnen vergelijken met andere woningen en appartementen.

Daarnaast worden de aanbevelingen grondig uitgebreid, overzichtelijk weergegeven en aangevuld met een kostenindicatie. Dit zal de potentiële koper/huurder op een snelle en eenvoudige manier inzicht geven in wat er nog moet gebeuren om de woning energetisch in orde te maken om te voldoen aan de vooropgestelde 2050-BENOvatiedoelstellingen en een schatting van het kostenplaatje. Ook zal er technische informatie terug te vinden zijn op het nieuwe EPC.

Moet iedereen vanaf 2019 een nieuw EPC laten opstellen? Neen. Zolang er een geldig EPC is, hoeft er geen nieuw opgemaakt te worden. Het oude blijft sowieso 10 jaar geldig. Nieuw opgemaakte EPC’s zullen vanaf januari 2019 automatisch in de nieuwe vorm worden weergegeven.

Bron: Bouw & Wonen
Overzicht