Swevers Vastgoed

gratis schatting 011 255 155
Al het vastgoed nieuws

Zo houd je de warmte uit je huis!

‘s Nachts verluchten
‘s Nachts kan je de warmte uit je woning krijgen. Als de zon onder is, is het dan ook het moment om alle ramen en deuren open te gooien. Zet ook zeker deze op de bovenverdiepingen open en zorg dat er tocht door het huis kan. Zo krijg je een optimale ventilatie. Vliegenramen zijn wel aangewezen.

Gordijnen
Sluit bij zon altijd je gordijnen en dit bij voorkeur de hele dag door. Kies gordijnen met een voldoende dikke en weinig licht doorlatende stof.

Aluminiumfolie
Het kost wat moeite maar het geeft wel resultaat: aluminiumfolie. Je ramen aan de buitenzijde afkleven met aluminiumfolie is een middeltje dat werkt. De glans reflecteert de zon en blokkeert zo een deel van de warmte die de woning in wil. Ook met witte ramen of zeilen aan de buitenkant van de woning bereik je min of meer hetzelfde effect.

Zonwerende folie
Iets duurder maar praktischer dan aluminiumfolie is het plaatsen van zonwerende folie. Je verliest wat lichtinval in huis, maar het blijft wel een stuk koeler.

Luiken en luifels
Ook (rol)luiken en luifels kunnen heel wat warmte buiten houden. Mooi is het niet altijd, maar ondertussen zijn deze luiken en luifels in heel wat materialen verkrijgbaar zodat je altijd wel een stijl vindt die bij jou en je huis past.

Maak zelf geen warmte
Aangezien de zon al heel wat warmte in huis brengt moet je er zelf voor zorgen dit zelf zo weinig mogelijk te doen. Overweeg de aanschaf van een buitenkeuken of kook op zijn minst binnen zo weinig mogelijk. Ook strijken, de wasmachine laten draaien en andere activiteiten die warmte opwekken beperk je als het echt warm is best zoveel mogelijk.

Bron: Immovlan
Overzicht