Swevers Vastgoed

gratis schatting 011 255 155
Al het vastgoed nieuws

6 tips van de brandweer om een tuinbrand te voorkomen

1. Pas op met thermische onkruidbestrijding
Nu chemische onkruidverdelgers zo goed als van het toneel verdwenen zijn, is thermische onkruidbestrijding populairder dan ooit. Maar je moet er deze weken wel mee oppassen: wie zo’n verdelger gebruikt, doet dat best extreem voorzichtig want een kleine onoplettendheid kan voldoende zijn om vlammen te veroorzaken. De brandweer raadt het gebruik ervan zelfs helemaal af als het zo droog is als nu.

2. Laat geen kunststof jerricans rondslingeren
Pas deze dagen zeker op met plastic jerricans. Zo’n bidons zijn maar zelden volledig hermetisch afgesloten en de minste gasontsnapping in combinatie met een vonk kan een tuinbrand veroorzaken. Een sigaret aansteken, kan bijvoorbeeld al volstaan.

3. Flessen
Brand veroorzaken met een flesje water in de zon? Het kan, of dat nu van glas of plastic is. Houd deze dus weg van brandbaar materiaal.

4. Tuinbouwmachines
Landbouwers weten heel goed waarover we spreken: tuinmachines kunnen zeer snel brand veroorzaken bij droog weer. Dat geldt ook voor grasmachines. De brandweer raadt dan ook ten stelligste af om je gras momenteel af te rijden.

5. Barbecues
Het lijkt logisch, maar veel Belgen schijnen niet te beseffen dat je best niet barbecuet met deze droogte. Wie het toch doet, neemt best voorzorgsmaatregelen om ervoor te zorgen dat de hete kolen niet in de buurt van het droge gras komen. Pas ook op met textiel en nylon en houd ten allen tijde een brandblusser of tuinslang in de buurt.

6. Bel de brandweer!
Heeft het lot toegeslagen, bel dan onmiddellijk de brandweer, óók als je denkt dat je de vlammen zelf de baas kan. Hou er wel rekening mee dat de brandweer deze weken extra veel werk heeft.

Bron: Immovlan
Overzicht