Swevers Vastgoed

gratis schatting 011 255 155
Al het vastgoed nieuws

Duurzaam wonen, hoe doe je dat?

Kijk naar de EPC-score

EPC is de afkorting voor het energieprestatiecertificaat. Hoe lager de score op dat certificaat, hoe energiezuiniger én duurzamer je woning is. Je kan zelf snel checken of jouw woning het goed doet of niet. Zit jouw woning in de groene zone op de kleurenbalk? Dan doet ze het uitstekend! Zit je woning in de oranje of rode zone? Dan kan je best starten met renoveren of investeren in groene energie.

Spring zuinig om met elektriciteit en verwarming

De lichten doven als je de kamer uitgaat, je apparaten uitschakelen i.p.v. op sluimerstand zetten, je thermostaat maximum op 21 graden zetten… Kleine gebaren die veel verschil maken op je energiefactuur. Wil je graag een stapje verder gaan? Kies dan voor hernieuwbare energie en sluit je aan bij een groene stroomleverancier. Ook zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp maken je huis meteen een stuk duurzamer.

Start met isoleren

Grondig isoleren is een must om warmteverlies tegen te gaan. Een goede dakisolatie zorgt voor de meeste energiebesparing in je huis. Is je huis vanbinnen isoleren geen optie? Dan kan je het nog altijd langs de buitenkant doen!

Kies voor dubbele beglazing

Dubbele beglazing isoleert tot vijf keer beter dan enkele beglazing. En dat zie je meteen op je energiefactuur. Wist je dat vanaf 2020 dubbele beglazing zelfs in elke woning in Vlaanderen verplicht is?

Zet een regenwaterput

Regenwater kan je perfect gebruiken in je dagelijks leven. Om je planten te bewateren of zelfs om het toilet door te spoelen. En wist je dat je tot wel de helft kan besparen op je waterfactuur? Investeren in duurzaam wonen lijkt duur, maar je krijgt er zoveel voordelen voor in de plaats. Het is milieuvriendelijk, het is beter voor jouw gezondheid én je bespaart veel op je facturen.
Overzicht