Swevers Vastgoed

gratis schatting 011 255 155
Al het vastgoed nieuws

Buitenschrijnwerk isoleren? Houd rekening met het S-peil en E-peil.

Het materiaal van je buitenschrijnwerk
Het materiaal van je buitenschrijnwerk speelt een belangrijke rol bij je energieverbruik. Aluminium blijft bijvoorbeeld ongevoelig voor temperatuurschommelingen en vocht. Dit zorgt voor thermische isolatie. Wil je echter nog meer resultaat? Kies voor PVC, dit is hoog isolerend en wind- en waterdicht.

Beglazing
Een andere belangrijke factor bij het installeren is de beglazing. Zorg dat er zo weinig mogelijk warmte in je woning verloren gaat. Dit is niet alleen beter voor het milieu, het is ook beter voor je portefeuille. Kies voor dubbelglas of bekijk de mogelijkheden van warmte-isolerende beglazing. Ook zonwerende beglazing kan een verschil maken.

De raamprofielen
Beglazing is één ding, je raamprofielen zijn ook belangrijk. Je profielen moeten het immers mogelijk maken dat je dubbele of driedubbele beglazing gebruikt. Informeer dus zeker bij je raamspecialist naar de mogelijkheden.

Rolluiken
Niet alleen zorgen ze voor de nodige schaduw en een bijkomende inbraakbeveiliging, ook op het vlak van isolatie spelen ze een rol. Een gesloten rolluik zorgt voor een extra luchtlaag, waardoor je heel wat beter isoleert. Misschien toch wel de bijkomende investering waard?

Oriëntatie
Denk je na over een nieuwbouwwoning, neem dan ook gelijk de oriëntatie mee in ogenschouw. Leefruimtes die zich aan de zuidkant bevinden vallen te prefereren, terwijl minder gebruikte ruimtes het best aan de noordkant liggen. Glas aan de zuidkant doet zelfs de winterzon vlot binnenlopen, waardoor je minder energie moet verbruiken. Houd er wel rekening mee, dat zonwering tijdens de zomermaanden aangewezen is.

Bron: Immovlan
Overzicht