Swevers Vastgoed

gratis schatting 011 255 155
Al het vastgoed nieuws

5 dingen om te checken na de winter

Het dak
Je dak heeft heel wat moeten doorstaan deze winter. Het heeft eerst bedolven gezeten onder een laag bladeren en vervolgens ijs en sneeuw moeten verduren. Daarom is het belangrijk om na de winter even na te gaan of er geen lekken of scheuren zijn. Als je een zolderruimte hebt waar je zeer weinig komt, is het aangeraden om deze grondig te bekijken. Indien je dakramen hebt, check dan ook zeker goed de aansluitingen van je raam naar je dak. Hier durven weleens scheurtjes in zitten die niet meteen zichtbaar zijn. Voor het onderhoud van je dak doe je best beroep op een specialist.

(Dak)goten
Ga na of je (dak)goten vrijgemaakt moeten worden na de winter. Vaak is dit het geval. Er ontstaan opstoppingen door afgevallen bladeren, vuil dat wordt meegenomen door regen, enzoverder. Indien deze opstoppingen blijven zitten, krijg je vaak waterproblemen in omliggende delen van de woning zoals bijvoorbeeld waterlekken in het dak of vocht in de muren. Je (dak)goten reinigen is dus de boodschap. Verwijder hiervoor eerst al het losse materiaal dat zich heeft opgehoopt in je dakgoot met een dunne tuinschep of met de hand. Spoel je dakgoot vervolgens zeer grondig uit met de tuinslang. Houd ook een schuurspons en/of staalborstel bij de hand om de laatste hardnekkige resten te verwijderen.

Omheining
Check de omheining van je tuin, of je nu een natuurlijke haag hebt of houten of kunststoffen panelen. Zeker als je huisdieren hebt, is het belangrijk dat deze omheining in goede staat is. Indien je plantenhaag het leven gelaten heeft tijdens de winter, is de lente het ideale moment om nieuwe planten te zetten. En ook allerhande panelen of beschutting kun je tijdens de lente makkelijk in de grond ingraven, vermits de vorst het land uit is.

Schilderwerken
Zowel binnen als buiten zou het weleens kunnen dat er enkele schilderwerken moeten worden uitgevoerd. Ga na wanneer je tuinhuisje en tuinmeubels voor het laatst een laag verf/beits hebben gehad, check binnen of je de muren nog volledig proper krijgt met een scheutje allesreiniger of er een nieuw likje verf nodig is, enzoverder.

Buitenkranen
Kijk grondig na of je buitenkranen geen schade hebben opgelopen door extreme vrieskoude. Draai de kraan open en plaats een vinger (best je duim) over de opening van de kraan. Als je de straal water volledig kunt tegenhouden, is er waarschijnlijk schade aan de leidingen en loopt het water dus elders weg. Is dit het geval, dan is het tijd om in te grijpen.

Bron: Zimmo
Overzicht