Swevers Vastgoed

gratis schatting 011 255 155
Al het vastgoed nieuws

5 kostbare tips om water te besparen

Een Belg verbruikt 1.800 m3 water per jaar. Een Vlaams gezin gebruikt ongeveer 100 liter leidingwater per dag. Dat ligt ver boven het wereldgemiddelde en is dus veel te veel. Met deze eenvoudige oplossingen hou je je verbruik makkelijk binnen de perken.

1. Water en lucht
Door een bruismondstuk of een spaarperlator op de kraan te monteren, bespaar je zo’n 40 tot 50 procent water. Doordat er lucht in de waterstraal komt, daalt het verbruik en blijven de druk en het comfort gelijk. Zo stroomt er nog slechts 6 tot 8 liter water per minuut uit je kraan, terwijl dat bij oude kranen vaak nog 10 tot 13 liter water is.

2. Digitale kranen
Niets zo heerlijk dan een lange, warme douche. Met een digitale kraan kun je het gewenste debiet programmeren, maar ook de tijd en de duur instellen. Laat je de kraan lopen tijdens het tandenpoetsen? Met een start-stopfunctie moet je niet langer de kraan open en dicht draaien.

3. Moderne vaatwasser
Doe je de afwas met de hand? Een moderne vaatwasser verbruikt doorgaans minder water. Het perfecte excuus dus om eindelijk die vaatwasser in huis te halen.

4. Bye bye toiletpapier
Een douchetoilet reinigt je met water, je hebt dus geen toiletpapier meer nodig en ze verbruiken een pak minder dan de klassieke toiletten. Wil je geen afscheid nemen van je gewone toilet? Met een dubbele spoelknop kun je kiezen tussen een kleine of een grote spoeling.

5. Let it rain!
Geen fan van regenachtige dagen? Dat is vanaf nu verleden tijd. Door regenwater op te vangen en te gebruiken, kun je tot 71 liter per dag water besparen. Het is niet alleen gratis, maar bevat ook veel minder kalk. Regenwaterreservoirs, filtersystemen en pompen voor watercirculatie kunnen dus een interessante investering zijn.

Bron: Hebbes
Overzicht