Swevers Vastgoed

gratis schatting 011 255 155
Al het vastgoed nieuws

5 fabels over zonnepanelen uitgeklaard

Wij lijsten de meest voorkomende onwaarheden voor je op.

1. Levensduur van tien jaar
Er wordt soms gezegd dat zonnepanelen slechts tien jaar meegaan, maar niets is minder waar. Zonnepanelen kunnen je woning tot 25 jaar van energie voorzien. De garantie op je panelen daarentegen is meestal wel maar tien jaar.

2. Installatiekosten hoger dan rendement
Zonnepanelen installeren is niet meteen goedkoop, maar je verdient deze investering wel degelijk terug. De vraag is alleen na hoeveel tijd? Op je offerte vind je meestal terug hoeveel de verwachte stroomopbrengst is, zodat je zelf kunt uitrekenen hoe lang het duurt vooraleer je je investering eruit haalt.

3. Enkel nieuwe daken
Sommigen beweren dat zonnepanelen enkel op nieuwe daken kunnen worden geïnstalleerd, maar dit is een fabel. Het kan ook op oudere daken, al check je best eerst de staat van je dak om te weten wanneer het aan vervanging toe zal zijn. Indien je dak binnen dit en vijf jaar moet worden vervangen, moeten je zonnepanelen er natuurlijk ook af en dan dien je opnieuw installatiekosten te betalen als je dak klaar is.

4. Belgisch weer
Je hoort wel eens dat het in België niet zonnig genoeg is voor zonnepanelen. Er zijn natuurlijk landen waar het heel wat zonniger is, maar toch kan je in België ook genieten van zonnepanelen. Ze hebben namelijk niet heel de dag lang direct zonlicht nodig om te renderen.

5. Slecht voor het milieu
Zonnepanelen zouden schadelijk zijn voor het milieu, omdat ze enorm veel energie vragen bij het fabriceren. Bovendien zijn ze gemaakt van niet-herbruikbaar materiaal. Maar in tegenstelling tot wat er beweerd wordt zijn zonnepanelen wel degelijk goed voor het milieu. Ze zorgen ervoor dat energie natuurlijk wordt opgewekt, je voorkomt de uitstoot van CO2 en je maakt minder gebruik van fossiele brandstoffen.

Bron: Hebbes
Overzicht