Swevers Vastgoed

gratis schatting 011 255 155
Al het vastgoed nieuws

10 tips om je energiefactuur te verlagen

Zie jij de jaarafrekening van je energieleverancier al enkele jaren stijgen? Tijd om er iets aan te doen. Denk erom: kleine dingen kunnen een groot verschil maken. Laat de winter maar komen!

10 tips
19 à 20°C is een gezonde omgevingstemperatuur. Zet jij de thermostaat altijd op 22°C, dan kun je maar beter overwegen om de temperatuur te laten zakken. Als je de temperatuur bij je thuis één graad verlaagt, verlaag je je energiefactuur met ongeveer 7%. De moeite waard dus!

Je kent deze tip waarschijnlijk al, maar pas je hem ook toe? Neem een douche in plaats van een bad. Zorg er wel voor dat je geen uur onder de douche blijft staan.

Laat lichten niet onnodig branden. Je kunt bewegingssensoren of timers gebruiken om je hierbij te helpen.

Haal het stof regelmatig weg aan de achterkant van de koelkast en vriezer. Als de achterkant stofvrij is, verbruiken de toestellen minder.

Een laptop kan tot vier keer minder energie verbruiken dan een desktop. Houd dit in het achterhoofd wanneer je een nieuwe computer gaat kopen.

Zet een half uur voor het slapengaan de verwarming al uit. Zo bespaar je dagelijks extra energie zonder kou te lijden.

Draai de kraan toe terwijl je je tanden poetst. Opnieuw een gekende tip, maar doe jij het echt iedere keer?

Verwarm geen kamers waar je geen tijd doorbrengt. Zo kun je bijvoorbeeld de verwarming in je bureauruimte tijdens het weekend uitzetten.

Kies voor huishoudtoestellen met een A-label. Tegenwoordig vindt je alle toestellen met dat A-label en als je goed vergelijkt, ook tegen een democratische prijs.

Zeg ja tegen spaarlampen. Als je in heel je huis de oude gloeilampen vervangt door spaarlampen, kun je jaarlijks tot 50 euro besparen op je energiefactuur.

Bron: Hebbes
Overzicht