Swevers Vastgoed

gratis schatting 011 255 155
Al het vastgoed nieuws

5 redenen om een waterverzachter te installeren

1. Keuzevrijheid
Dankzij een waterverzachter hoef je minder rekening te houden met welke materialen je al dan niet kiest voor je woning. Indien je geen waterverzachter hebt, moet je namelijk poetsen met veel agressievere producten om kalkaanslag te verwijderen. Roestvrije spatplaten, antracietkleurige gootstenen en donkere natuurstenen zijn dus allemaal opties.

2. Prijsverlagend
Toegegeven, de aankoop en installatie van een waterverzachter zijn niet meteen prijsverlagend. Maar je spaart wel heel wat kosten uit door geen speciale producten te moeten kopen om kalkaanslag te verwijderen. Zo heb je meer budget om te investeren in duurzame materialen.

3. Bescherming apparaten
Een waterverzachter zorgt ervoor dat je keukentoestellen langer meegaan. Dankzij het zachtere water hebben keukenkranen, ingebouwde espressoapparaten, stoomovens en vaatwassers een langere levensduur. Ook zo werkt een waterverzachter nog maar eens prijsverlagend, want nieuwe keukentoestellen zijn best prijzig.

4. Heerlijk koken
Wie kookt met zacht water maakt gegarandeerd lekkerdere gerechten klaar. De smaken van je ingrediënten blijven namelijk beter behouden als het kalk uit het water wordt onttrokken.

5. Drinkwater
En wie het over eten heeft, komt al snel bij drinken terecht. Onthard water is perfect drinkbaar. Vermits je slechts een heel kleine portie van de aanbevolen dosis calcium binnen krijgt via je drinkwater, heb je de kalk in water niet nodig om gezond te blijven.

Kostprijs en installatiekost
Maar kunnen al deze voordelen de kostprijs en installatiekost vervangen? Er zijn diverse factoren die bepalend zijn om een exacte prijs te plakken op de aankoopprijs en installatie van een waterverzachter. Voor een instapmodel mag je rekenen (installatie en aankoop samen) op prijzen vanaf 700 euro. Voor de plaatsing van een waterontharder in een woning van 4 personen met een gemiddeld waterverbruik kan je gemiddeld rekenen op een prijs tussen 1.000 en 2.000 euro.

Dit is natuurlijk maar een schattig. Voldoende offertes opvragen en vergelijken is dus de boodschap. Veel succes!

Foto: Vanden Berg
Overzicht