Swevers Vastgoed

gratis schatting 011 255 155
Al het vastgoed nieuws

Waarom kopen via een makelaar voordeliger is.

Specialist in immobiliën
De vastgoedmakelaar is dagelijks in de weer met vastgoed in een bepaalde streek. Hij kent de prijzen en de marges. Samen met de verkoper bepaalde hij de vraagprijs. Hij weet dus of een scherp bod kans maakt.

Hij heeft een volledig informatiedossier en legt je alle technische details uit over het pand van je dromen. Zijn basisakte, EPC, elektriciteitskeuring en conformiteitsattest Chinees voor jou? De makelaar legt het je uit in klare taal.

Een grote vastgoedportefeuille
De immobiliënmakelaar verkoopt vastgoed. Hij heeft dus meer panden in portefeuille dan de woning die je nu bezichtigt. Vraag hem naar vergelijkbare panden. Misschien kreeg hij pas een woning in verkoop die nog niet online gepubliceerd werd? Zo heb jij de primeur!

Laat je e-mailadres achter op vastgoedwebsites. Zo krijg je gerichte updates over nieuwe zoekertjes. Daarmee bespaar je veel tijd.

Timing bij verkoop
Bij de verkoop van vastgoed is tijd een belangrijke factor. Veel eigenaars kochten een nieuw huis en willen hun oude woning snel verkopen. Anderen probeerden maanden zelf te verkopen en schakelden dan pas de makelaar in.

Informeer dus bij de makelaar naar de reden van verkoop. Zo schat je in of de eigenaar soepel of koppig is en of een scherp bod zin heeft.

Hij bemiddelt tussen partijen
De makelaar moet elk bod doorgeven aan de eigenaar. Doe een bod en wacht de reactie af. Soms wordt het droogweg afgewimpeld, vaak krijg je een tegenbod. Zo daalt de vraagprijs meteen met enkele duizenden euro’s!

De makelaar helpt jullie biedingen op elkaar af te stemmen, zodat jullie sneller tot een akkoord komen.

De makelaar wil zelf verkopen
De meeste verkoopopdrachten geven de makelaar 6 maanden de tijd om een woning te verkopen. Staat een huis al 4 maanden te koop? Dan is de vraagprijs te hoog.

De makelaar zal bij de eigenaar aandringen om de prijs te verlagen. Hij verkoopt liever aan een mindere prijs dan helemaal niet. Maak daar gebruik van!
Overzicht