Swevers Vastgoed

gratis schatting 011 255 155
Al het vastgoed nieuws

"6 redenen waarom je niet moet wachten tot de lente om je woning te verkopen!"

Je woning op de markt gooien op het einde van de winter lijkt echter misschien nog net iets beter!

1. Minder woningen te koop = meer aandacht
Tijdens de winter staan er minder woningen te koop. Dat betekent dat jouw woning gemakkelijker gevonden wordt. En gemakkelijker overwogen wordt door mensen die in de winter al op zoek zijn. Het is dus een kwestie van vraag en aanbod.

2. Voordeel tegenover makelaar
De gemiddelde makelaar heeft minder werk tijdens de wintermaanden. Dat betekent dat hij minder klanten heeft. Hij is dus gemotiveerder om voor elke klant potentiële kopers te zoeken en de beste voorwaarden te onderhandelen.

3. Minder tuinwerkzaamheden
Wanneer je je woning in de lente verkoopt, zorg je maar best dat je tuin er piekfijn uitziet. Maar in de winter heb je dat probleem niet. Heb je je tuin in de herfst netjes achtergelaten? Dan blijft hij even indrukwekkend in de winter. En dan kan jij de uitgespaarde tijd besteden aan het opfrissen van je interieur.

4. Minder (maar beter) volk over de vloer
Er zijn minder kopers in de wintermaanden. Maar ze zijn wel gerichter en gemotiveerder. En dat is een zegen. Minder mensen die in je kasten komen kijken en je tapijten vuilmaken. Je moet dus minder potentiële kopers ontvangen vooraleer je een goede deal kan sluiten.

5. Een snellere verkoop
Het lijkt een beetje vreemd, maar het is waar: woningen verkopen vlotter in de wintermaanden. Er is geen consensus over waarom dat juist is, maar het feit dat er dan minder woningen op de markt zijn, speelt daar een belangrijke rol in.

6. Een hogere verkoopprijs
Woningen worden gemiddeld aan een iets hogere prijs verkocht in de winter. Je makelaar zal gemotiveerder zijn om een betere prijs te negotiëren. Bovendien zijn je kopers enthousiaster, en zullen ze gemakkelijker een aantrekkelijk bod plaatsen.

Besluit
Denk je eraan om je woning te verkopen? Wacht dan niet tot het kwik stijgt en de vogels een ei leggen. Zet je woning nu al te koop en laat je verrassen door een snelle verkoop tegen een prijs waar je ‘u’ tegen kan zeggen.

Bron: Trulia.com
Overzicht