Swevers Vastgoed

gratis schatting 011 255 155
Al het vastgoed nieuws

NIEUW: een onderhoudsapp voor je huis

Niets zo vervelend als een slecht onderhouden woning. Het doet niet alleen de waarde van het huis dalen, maar het is ook niet aangenaam om in te wonen. En aangezien er in de toekomst minder nieuwe woningen gebouwd zullen worden, is het belangrijker dan ooit om zorg te dragen voor je stulpje.

Met de gratis app Woonderhoud (voor iOS en Android) heb je een digitaal onderhoudsboekje op maat. Op basis van de kenmerken van je huis, lijst de app allerlei klusjes op die moeten gebeuren. Geen zin om het zelf te doen? Per werkje ontvang je een herinnering waarin lokale bedrijven weergegeven worden die de klus voor je klaren.

Uber van de bouwsector


In elk huis kan al eens iets stuk gaan. Voor dringende klussen, zoals een boiler die niet meer werkt of een gesprongen waterleiding, kun je makkelijk en eenvoudig een vakman uit je omgeving vinden. Eens je iemand gevonden hebt, kun je meteen een reparatieverzoek indienen. Op die manier blijf je gespaard van meerdere telefoontjes of e-mails.

Collectieve klussen

Daarnaast kunnen de kosten van het onderhoud dalen. De app biedt je de mogelijkheid om in contact te komen met buren waarmee je samen verschillende onderhoudswerken kunt laten uitvoeren door dezelfde vakman. Op die manier kan de schilder, loodgieter of elektricien zijn werk goed inplannen en misschien zelfs korting geven.

Helpende hand


Naast het feit dat je app je herinnert aan de klusjes die moeten gebeuren in en rond het huis, houdt Woonderhoud ook bij welke onderhoudswerken al gebeurd zijn. Deze onderhoudshistorie is een groot pluspunt als je je huis wilt verkopen. Zo worden verborgen gebreken aan de woning haast onmogelijk. Vergelijk het met een onderhoudsboekje van je wagen.

Bron: Hebbes.be
Foto's: Woonderhoud
Overzicht