Swevers Vastgoed

gratis schatting 011 255 155
Al het vastgoed nieuws

7 tips voor studenten om hun kot in te richten

Er zijn studenten die het maximale halen uit de beperkte ruimte die ze op kot hebben. Hoe? Door de inrichting zo efficiënt mogelijk aan te pakken.

1. Werk met verschillende zones


Je kot is niet alleen om te slapen. Je eet er (soms), je studeert er (regelmatig, niet?) en je komt er samen met vrienden.

Het is dus nuttig om je kot in te delen in verschillende zones. Door de beperkte ruimte lijkt dit moeilijk, maar dat is het niet. Gebruik gordijnen, schuttingen of een weldoordachte meubelopstelling om dit te realiseren.

2. Gebruik spiegels


Een perfecte manier om visueel ruimte te creëren is door gebruik te maken van spiegels. Zo breng je meer licht in je kot en lijkt de ruimte een pak groter.

Tip: zorg dat je spiegels groot genoeg zijn voor een maximaal effect.

3. Grote gordijnen


In hotelkamers wordt vaak gebruik gemaakt van één groot gordijn tegen de volledige wand met ramen. Doe dit ook in je kot. Dit vergroot de ruimte en zorgt ervoor dat het rust uitstraalt.

Oké, gordijnen zijn duur. Maar het resultaat mag er wel zijn.
Kot

4. Multifunctionele meubels


Een bed met schuiven onder, een hoogslaper om ruimte vrij te maken voor je bureau of een zetelbed zijn perfecte manieren om heel wat ruimte te besparen.

5. Verf


Al uit over de inrichting van je kot? Denk dan ook eens na over de kleur op de muren. Een likje verf kan ervoor zorgen dat je kot gloednieuw oogt.

6. Muurdecoratie


Wil je je muur volhangen met bierkaartjes, sjaals en gestolen asbakken? Dan lijkt je kot op een vuile studentenclub.

Ben je wat stijlvoller? Dan kan je gebruik maken van muurstickers. Of je kan letters uitsnijden en met verf een leuke tekst op je muur zetten.

Kot 1

7. Persoonlijke touch


Gaan studeren is heel wat. Een nieuwe omgeving, nieuwe vrienden en heel wat heimwee naar thuis. Het is dan ook belangrijk om ook dat deel van je leven mee op te nemen in je kot. Door bijvoorbeeld een grote wand vol foto’s te creëren.


Bron: Hebbes.be
Overzicht