Swevers Vastgoed

gratis schatting 011 255 155
Al het vastgoed nieuws

6 klusjes om deze zomer nog af te werken

Ben jij een handige harry die helemaal openbloeit tijdens de zomermaanden? Hieronder zetten we alvast vijf klusjes op een rijtje die je deze zomer zeker afgewerkt moet hebben.

Het zwembad in gereedheid brengen


Heb je een permanent zwembad in je tuin? Dan wil je daar tijdens de zomermaanden natuurlijk volop van genieten. Opdat je zwembadwater in topvorm verkeert, behandel je het best op een gepaste wijze. Met een schepnet bladeren uit je zwembad vissen, algen verwijderen, de waterkwaliteit op peil brengen ... Je kunt het allemaal perfect zelf. En met chloor en pH-regelend product is je zwembad meteen in topvorm.

Je terras een onderhoudsbeurt geven


Niets zo zalig als op je dooie gemak genieten van het zonnetje op je terras. Daar gaat natuurlijk een grondige onderhoudsbeurt aan vooraf. Je zal snel merken: je terras leeft helemaal op en ziet er onberispelijk uit. Zo hoeft het niet langer een doorn te zijn in je oog. Met een hogedrukreiniger kun je al wonderen verrichten. Let wel dat je de druk zo laag mogelijk instelt en dat je sproeit met een brede straal. Je zou je terrastegels toch niet willen beschadigen?

Scheuren in de oprit herstellen


Stoor je je al langer aan een lelijke scheur in je oprit? Dan kun je daar deze zomer eindelijk iets aan doen! Beton herstellen is trouwens helemaal niet zo moeilijk. Je hoeft er alleen maar stofzuiger of borstel bij te halen om de barst vrij te maken. Vervolgens ga je aan de slag met betonvulmiddel. Zorg dat je de scheur(en) mooi bedekt en strijk overtollig middel nadien af met een doek. Klaar is kees!

De tuin in topvorm brengen


Er zijn heel wat kleine ingrepen die je kunt doen om je tuin gezond te maken en op te waarderen. Je kunt bloemen, struiken en bomen aanplanten, eindelijk dat stenen tuinpad aanleggen, met de snoeischaar in de weer gaan, ontsierend onkruid verwijderen ... Mogelijkheden te over!

Ongedierte bestrijden


Niemand wordt graag geteisterd door muggen. En op bladluizen die de planten in onze tuin aantasten, hebben we het ook niet begrepen. Helaas brengt het warme zomerweer doorgaans heel wat insecten met zich mee. Wil jij van je tuin een insectenvrije zone maken zodat je zorgeloos kunt genieten? Met lokdoosjes, gietpoeder, anti-spinmiddelen en vallen maak je in een mum van tijd komaf met verdwaalde beestjes. Zorg wel dat je producten gebruikt die het leefmilieu respecteren.

Eindelijk je goten repareren


Zijn je dakgoten niet meer in opperbeste staat? Herstel ze dan deze zomer nog. Beschadigde dakgoten zijn namelijk belastend voor je dak en kunnen op termijn voor serieuze problemen zorgen. Barsten, scheuren en lekken kun je eenvoudig herstellen met coating en inlegstroken. Verwijder zeker ook bladeren die vastzitten in de goten.

Bron: Hebbes.be
Overzicht