Swevers Vastgoed

gratis schatting 011 255 155
Al het vastgoed nieuws

Vermijd deze 5 valkuilen als je buiten schildert

1. Hoge temperaturen

Schilderen bij te hoge temperaturen is nooit een goed idee. Je ‘open tijd’ wordt namelijk aanzienlijk kleiner. De open tijd is de periode die de verf vloeibaar blijft vooraleer opdroging merkbaar wordt. Bij hoge temperaturen, en zeker als de zon schijnt op het oppervlak dat je aan het schilderen bent, wordt de open tijd zo kort dat het zelfs bijna onmogelijk is om te verven zonder strepen.

Als je met donkere verf werkt in de zon en bij hoge temperatuur, kan je verf zelfs gaan ‘koken’ zodat de hechting van de verf in het gedrang komt.

2. Niet goed ontvetten


Oppervlakten die zich buiten bevinden, hebben ook een vetlaag die eerst ontvet moet worden. Er zit namelijk altijd een kleine hoeveelheid roet in de lucht door bijvoorbeeld de vervuiling van auto’s of industrie. Dit roet zet zich vast en dient dus eerst een grondige schoonmaak te ondergaan vooraleer je begint te schilderen.

3. Dik plamuren


Velen denken dat je extra dik moet plamuren buiten omdat je laag plamuursel tegen meer moet kunnen, zoals wisselende weersomstandigheden. Maar niets is minder waar. Spring daarom ook buiten spaarzaam om met plamuren en breng je plamuursel aan in dunne laagjes.

4. Vochtig hout schilderen


Zorg ervoor dat het hout dat je buiten wilt schilderen voldoende tijd heeft gehad om te drogen vooraleer je aan de slag gaat. Vaak ziet het hout er langs de buitenkant droog uit, maar kan het langs de binnenkant nog vochtig zijn. Hierdoor zal je aangebrachte verflaag gaan afbladderen. Zorg daarom dat je eerst een goede grondverf aanbrengt die ervoor zorgt dat er geen nieuw vocht meer in je hout kan trekken en geef het daarna voldoende tijd om verder uit te drogen.

5. Goedkope verf gebruiken


Deze tip heb je vast nog gehoord en klinkt misschien als een verkoopspraatje, maar het klopt dat goedkope verf van mindere kwaliteit is dan een duurdere variant. En net omdat je buiten schildert, moet de verf veel meer omstandigheden doorstaan. Bespaar daarom niet op buitenverf en laat je bijstaan door een professionele verkoper, zodat je zeker met de juiste soort verf en van goede kwaliteit naar huis gaat.

Bron: Hebbes.be
Overzicht