Swevers Vastgoed

gratis schatting 011 255 155
Al het vastgoed nieuws

Van stoffige zolder tot nuttige leefruimte: 6 tips

Bouw je zolder om en maak een tweede ruimte voor werk en ontspanning. Waar beginnen? Wel, hier, met dit artikel. Lees onze 6 tips voor een metamorfose van je hoogste verdiep.

1. Laat de structuur controleren


Een leefruimte zorgt voor heel wat gewicht. Laat daarom je zolder goed controleren door een specialist in stabiliteit. Zo ben je zeker dat je mooie flatscreen binnenkort niet door de vloer zakt.

2. Zorg voor goede isolatie

Een ruimte waar je veel komt, moet goed geïsoleerd zijn. Omdat de zolderruimte zich juist onder het dak bevindt, is isolatie nog belangrijker. Met je dak verlies je namelijk zeer snel warmte in de winter – en wordt het zeer warm in de zomer.

PS: wist je dat je voor isolatie premies kan aanvragen? Lees ook: Wacht niet met isoleren nu er nog steunmaatregelen zijn.

3. Laat het licht binnen


Een leefruimte heeft licht nodig. Zolders zijn jammer genoeg niet altijd uitgerust met een veelvoud aan ramen. Vaak moet je het stellen met één klein dakraampje. Niets belet je echter om een aantal grote dakramen te installeren en zo de ruimte te doen herleven.

Licht

4. Benut ‘verloren’ ruimtes met kasten


Met een schuin dak verlies je ruimte aan de zijkanten van je zolder. Maar deze ruimte is niet echt verloren, toch niet als je het creatief bekijkt. En zeker niet als je er kasten plaatst om je spullen in op te bergen.

5. Creëer een warm gevoel


Mooie lusters en tafellampen geven aangename sfeerverlichting, terwijl ze ook functioneel zijn. Wil je echt een warme sfeer creëren? Zorg dan voor warme kleuren aan de muren – niet alleen met verf, maar ook met behangpapier en gordijnen – en leuke, gezellige meubels.

6. Overdrijf niet


Als je een ruimte voor het hele gezin wil creëren, moet alles in balans zijn. Maak er dus geen man cave van, maar maak de ruimte functioneel en gezellig. Een (niet te grote) televisie, een pingpongtafel, een zithoek en een bureau zorgen voor een goede balans tussen ontspanning, inspanning en werk.
zolderBron: Hebbes.be
Overzicht