Swevers Vastgoed

gratis schatting 011 255 155
Al het vastgoed nieuws

5 tips voor een trendy én budgetvriendelijke tuin

Met deze vijf tips tover je jouw grasmat om tot een trendy tuin.

1. Budgetvriendelijke varianten


Toegegeven, buxus is een klassieker. Maar wie zegt dat zo’n plant een must is? Kies voor een goedkopere oplossing zoals taxus of Chinese kamperfoelie. (Bijna) even mooi, en zoveel goedkoper. Je plantenverkoper geeft je graag advies over die ‘witte producten’ in plantenland.

2. Verticaal tuinieren

Zijn fancy klimplanten om je omheining te pimpen te duur? Ga dan op zoek naar alternatieven. Experimenteer eens met bloempotten die je aan de schutting bevestigt. Met enkele kleurige exemplaren ziet je tuin er zo een stuk fleuriger uit. Of kies voor een creatieve oplossing met originele vazen of laarzen.

Muurplant

3. Duurzame kruiden


Dure kruidenplantjes uit de supermarkt zijn voorgoed verleden tijd met je eigen kruidentuin. En die houdt het langer uit dan enkele dagen. Kies voor een moestuinbak of plant ze meteen in de aarde. Wedden dat je bij het volgende etentje ook nog eens indruk maakt met kruiden uit eigen tuin?

4. Gemakkelijke gewassen

Bespaar jezelf tijd en geld als je geen groene vingers hebt. Investeer niet in dure exotische exemplaren die je niet zelf de baas kunt. Kies in de plaats voor sterke planten die geen speciale zorg vragen. Lavendel bijvoorbeeld of Meisjesogen en Vrouwenmantel.

Lavendel5. Je eigen bloemenabonnement


Geniet jij enorm van verse bloemen in huis, zoals narcissen of tulpen? Zaai ze dan gewoon zelf! Zo bespaar je geld bij de bloemist en het plukplezier krijg je er gratis bovenop. Wie houd je bovendien tegen om je eigen kerstrozen of kerstboom te (ver)planten?

Bron: Hebbes.be
Overzicht