Swevers Vastgoed

gratis schatting 011 255 155
Al het vastgoed nieuws

De voor- en nadelen van een inductiekookplaat

Wij schotelen je in dit artikel alvast de voor- en nadelen van een inductiekookplaat voor.

Voordelen

Inductie werkt aan de hand van een magnetisch veld. Hierdoor gaat er nagenoeg geen warmte verloren want alle energie gaat naar de pot of pan. Het rendement van een inductiekookplaat is daarom ontzettend groot. Dat voel je op lange termijn ook in je portefeuille.

Een inductiekookplaat is helemaal vlak en dus erg eenvoudig om te onderhouden.

Ook op vlak van veiligheid scoort inductie goed. Zodra je een pot of pan van het vuur haalt, stopt het vuur met verwarmen. Dat is voornamelijk handig als je kleine kinderen in huis hebt. Daarnaast is een inductievuur vaak ook uitgerust met een overkookbeveiliging.

De warmte van een inductiekookplaat is erg goed te regelen.

Je behaalt ontzettend snel de gewenste temperatuur. Een inductiekookplaat warmt erg snel op en koelt ook vlug af.

Het gevaar voor verbranding is minimaal.

koekn

Nadelen

Niet alle kookpotten en pannen zijn geschikt voor een inductiekookplaat. Enkel geëmalleerde potten of roestvrijstalen pannen zijn bruikbaar. Je kunt dit testen door een magneet aan de onderzijde te houden. Als die blijft hangen, kun je de pan gebruiken.

Een inductievuur is in aankoop duurder dan een elektische kookpaat of gasfornuis.

Je hebt bij de inbouw van een inductiekookplaat voldoende verluchting nodig. Ook een aparte elektriciteitsgroep is aangeraden.

Een inductiekookplaat heeft een middellange levensduur van zo’n 10 tot 15 jaar. Dat is iets minder dan een vitrokeramische kookplaat of gasvuur.

Bron: Hebbes.be
Overzicht