Swevers Vastgoed

gratis schatting 011 255 155
Al het vastgoed nieuws

7 redenen waarom je beter esoleert dan isoleert

Esoleren is – net zoals isoleren – een investering, maar het levert je heel wat voordelen op. Je vangt bovendien twee vliegen in één klap: je isoleert én renoveert je gevel.

1. Gedaan met koudebruggen

Door te esoleren vermijd je koudebruggen. Die ontstaan als isolatie aan de binnenkant van de muur onderbroken wordt. Koudebruggen zorgen voor heel wat warmteverlies en kunnen na een tijdje zelfs condensatie en schimmelvorming veroorzaken.

Dankzij een beschermende isolatielaag aan de buitenkant werk je koudebruggen makkelijk weg. Zo beperk je temperatuurschommelingen: je huis warmt sneller op en koelt minder snel af in de winter.

2. Goedkopere energiefactuur

Investeren in isolatie neemt een hap uit je renovatiebudget. Of je nu isoleert of esoleert. Maar het is wel een investering die je op termijn terugverdient.

Via het dak en de muren verlies je normaal gezien de meeste warmte. Door de muren van je huis aan de buitenkant te isoleren zou je het warmteverlies kunnen verminderen met maar liefst 25%. En dat merk je elke maand aan je energiefactuur.

3. Breken is niet nodig

Geen zin in stof en rommel in huis? Geen probleem, want esoleren gebeurt enkel aan de buitenkant. Er komt geen metselwerk of breekwerk aan te pas. Logeren bij je (schoon)ouders, of kamperen in de tuin, is dus helemaal niet nodig.

4. Nieuw uitzicht

Esoleren is leuker dan isoleren, want je inspanningen worden beloond met een nieuwe look voor je huis. Je krijgt een gloednieuwe gevel met bakstenen, gevelplaten of gipsbezetting.

5. Geen ruimteverlies

Je isoleert aan de buitenkant van je huis: je boet dus niet aan ruimte in. Of je nu kiest voor een isolatiedikte van 10 of 30 cm: je verliest geen millimeter plaats in je woning.

6. Premie voor isolatie

Het aantal premies van de Vlaamse Overheid is de laatste jaren erg verminderd. Wie weet heb jij toch nog recht op een premie voor jouw renovatiewerken Via www.premiezoeker.be zoek je op waar jij recht op hebt.

7. Waterdichte gevel

Door de buitenkant van je huis te renoveren, bescherm je jouw gevel. Kies voor een waterdichte afwerking, dan wapen je je huis ook tegen lekken en insijpelend vocht.

Bron: hebbes.be
Overzicht