Swevers Vastgoed

gratis schatting 011 255 155
Al het vastgoed nieuws

Maak je woonst huisdiervriendelijk in 7 stappen

Zowel voor de veiligheid van je huisdier, als voor de staat van je woning en meubels tref je beter deze 7 voorzorgsmaatregelen.

1. Bouwen of renoveren

Jawel je leest het goed. Het is in sommige gevallen al handig om na te denken over huisdieren wanneer je bouwt of renoveert. Denk maar aan de integratie van een luikje zodat je huisdier vrij naar buiten en binnen kan. Of voorzie alvast een ruimte die afgesloten kan worden wanneer je huisdier slaapt zoals een berging of een garage.

2. Geef een eigen plekje

katten
Voorzie een plaats in huis waarvan je huisdier weet dat dit zijn plekje is. Zo voorkom je dat je huisdieren regelmatig in de zetel of in bed vertoeven. Denk maar aan een mandje of een kattenpaal. Geef ze regelmatig een beloning wanneer ze hier zitten. Zo leren ze dat deze plaats iets positiefs is.

3. Zorg voor aangepaste meubels

Je herbekijkt best ook welke meubelstukken je in je huis plaatst vooraleer je huisdier eraan komt. Zo gaan een zwarte hond en een witte zetel en een kat en een lederen fauteuil niet samen.

4. Gezondheid eerst

De gezondheid van je huisdier is het belangrijkst. Hou dit in je achterhoofd wanneer je bijvoorbeeld luchtverfrissers en geparfumeerde kaarsen koopt. Vele dieren zijn hier zeer gevoelig voor, dus zulke producten mijd je best volledig of gedeeltelijk in de ruimtes waarin je huisdier vertoeft.

5. Stofzuiger

hond1
Investeer in een goede stofzuiger! Of je nu een hond, kat, vogels of een konijn in huis hebt, een huisdier brengt altijd een heleboel stof en vuil met zich mee. Een goede stofzuiger is dus een must!

6. Denk goed na

Indien je hardhouten vloeren in huis hebt, is een hond misschien niet het meest geschikte huisdier. Tenzij je er een vloer met krasvaste laag over legt of verhuist, maar dit zijn al grote maatregelen voor een huisdier. Evalueer dus eerst je woning vooraleer overhaaste beslissingen te nemen op het vlak van huisdieren.

7. Verberg breekbare accessoires

Zeg maar vaarwel tegen al je breekbare accessoires indien je voor een huisdier kiest dat vrij kan bewegen. Plaats deze accessoires op een veilige hoogte of zelfs in een kast indien nodig.

Bron: Hebbes.be
Overzicht