Swevers Vastgoed

gratis schatting 011 255 155
Al het vastgoed nieuws

6 tips om je slaapcomfort te verhogen

Stop met schapen tellen, lees onze tips en droom vanaf straks lekker weg.

1. Creëer de ideale omstandigheden

Een opgeruimde kamer en schone lucht: dé basiselementen voor een goeie nachtrust. Orde in je slaapkamer is orde in je hoofd. Je ziet de rommel dan wel niet liggen met je ogen dicht, je wéét dat ie er is. En dat veroorzaakt stress.

Slaap zo veel mogelijk met je raam open. Zo houd je het CO2-gehalte in je slaapkamer laag én ben je 's morgens fitter wanneer je opstaat. Is het te koud of te lawaaierig buiten om een hele nacht met open raam te slapen? Verlucht dan minstens een half uur overdag. Of zet een paar grote planten. Ook die verbeteren de luchtkwaliteit.

2. Kies een ontspannende geur

Wil je van je slaapkamer een heerlijk heiligdom maken? Vul ze dan op met een ontspannende geur. Aroma’s van jasmijn, lavendel en vanille zijn perfect om insomnia en depressie tegen te gaan. En wie weet droom je wel van weelderige bloemenvelden? Mooi meegenomen!

3. Vermijd blauw licht

Vlak voor je gaat slapen nog wat Netflixen? Geen goed idee. Het blauw getinte licht van je laptop zal je uit je slaap houden. Ook veel halogeen lampen geven blauw licht. En dat speelt met de melatonine in je hersenen, je slaaphormoon. De oplossing? Verlicht je kamer met warm licht: gezellig geel of rood.

4. Houd lawaai buiten

Geluid is enorm nefast voor je nachtrust. Zelfs wanneer je lekker ligt te dromen, registreren je hersenen geluid. Dus vooraleer je in een tirade schiet omdat je partner om 3u 's nachts naar het toilet ging en die krakende vloer je wakker maakte: elimineer geluid zo veel als mogelijk (talkpoeder in de voegen van een krakende vloer legt die trouwens snel het zwijgen op).

Wat kun je doen? Geluidsisolerende panelen aan je slaapkamermuur houden al veel geluid tegen. Een babbeltje met iets te enthousiaste buren of oordoppen tegen die snurkende beer of berin naast je, kunnen ook al helpen.

slaap

5. Stop met multitasking

Leek het je een goed idee om die fitnessfiets van je oma in de slaapkamer te zetten? Of er klein bureautje te installeren? Toch niet de beste ingeving. Als je een goeie nachtrust wilt, gebruik je je slaapkamer alleen voor gezelligheid en voor je welverdiende slaap. Maar begin er niet te sporten of de rekeningen te betalen.

6. Maak het donker

Een nachtlampje in je kamer is misschien wel gezellig, maar doet niets voor je slaapkwaliteit. Integendeel. Slapen doe je best in een pikdonkere kamer. Kies dus verduisterende gordijnen en zet eventueel nog een oogmasker op.

Bron: Houselogic.com / Goedgevoel.be
Overzicht