Swevers Vastgoed

gratis schatting 011 255 155
Al het vastgoed nieuws

10 redenen waarom je planten in je huis nodig hebt

1. Planten zijn goed voor je ogen

Pothos heeft weinig zonlicht nodig en kan wel tegen wat verwaarlozing. Ideaal! Maar het plantje is volgens kenners ook goed voor je ogen. Gewoon door ernaar te kijken. Staar een paar minuten naar je Pothos en dat rood oog van urenlang naar je scherm te turen, zou wel eens weg kunnen zijn. Pothos zou ook glaucoom en cataract tegen gaan.

2. Minder stress

Huisplanten met bloemen, zoals Anthurium, helpen je stressniveau naar beneden te halen. Reden te over om in elke kamer minstens één prachtplant te zetten.

3. Meer concentratievermogen

Studenten in een kamer met een plant tonen 70% meer oplettendheid. Niet alle planten kunnen overleven in klaslokalen of kantoorruimtes, maar bamboe kan dat wel. Voorzie je bureau dus van zo’n exemplaar, en bespaar op koffie.

p1


4. Energieboost

Rood is een stimulerende kleur die je meteen een energieboost geeft. Zet daarom de rode Aglaonema in je badkamer en word wakker op een sfeervolle manier.

5. Meer zuivere lucht

English Ivy maakt de lucht in je woning gezond en schoon. NASA-wetenschappers hebben dit plantje uitgekozen voor de luchtzuivering in ruimtestations, omdat het als geen ander formaldehyde absorbeert. Ook bij je thuis is English Ivy een echte aanrader. Zo loop je minder risico op irritaties en ontstekingen van de oogslijmvliezen en de bovenste luchtwegen.

6. Minder allergieën

De graslelie is de superman onder de planten. In amper 2 dagen elimineert het bijna 90% van alle schadelijke stoffen in een ruimte. De bladeren absorberen allergenen, zoals stof, en zorgen zo voor jouw gezondheid.

p2

7. Meer creativiteit

Een writer's block? Verleden tijd als je een Croton kamerplantje in huis haalt. Volgens groenexperten zijn Crotons inspirerende plantjes die meteen ook je energieniveau opkrikken.

8. Planten hebben helende krachten

Aloë Vera is een wonderplantje. Ten tijde van de Egyptenaren werd het gebruikt om wonden sneller te genezen. Vandaag kan je het sap gebruiken om zonnebrand te verlichten.

9. Ze houden het vochtigheidsniveau op punt

Een duur apparaat kopen om tijdens de wintermaanden het vochtigheidsniveau van de lucht in je woning op punt te houden? Niet nodig. Koop een paar varens en zij klaren de klus. Varens zweten een beetje zoals mensen dat doen. De bladeren scheiden een vloeistof af die opgenomen wordt in de lucht. Makkelijk en volledig zelfregulerend!

10. Ontspannend effect

Kijk naar de intens paarse kleuren van de bladeren van het Afrikaans Violetplantje en je hersenen zullen meer adrenaline vrijgeven. Gevolg? Je energieniveau gaat omhoog, er gaat meer zuurstof naar je hersenen en je ontspant makkelijker.
Overzicht