Swevers Vastgoed

gratis schatting 011 255 155
Al het vastgoed nieuws

Zo houd je spinnen buiten: 6 tips

1. Munt

Wist je dat spinnen de geur van munt niet verdragen? Plant enkele muntplantjes in een kruidenbakje in de keuken of vul een verstuiver met een mengeling van water en muntolie. De spinnen zullen je woning vermijden en je huis ruikt daarenboven heerlijk.

2. Huisdier

Katten zijn meesters in het vangen van spinnen. Wanneer er eentje durft voorbij te kruipen, wordt het jachtinstinct van je pluizige huisdier geprikkeld. Voor je het weet is de spin gevangen en waarschijnlijk ook opgegeten.

3. Opruimen

Naast een lenteschoonmaak zou er ook zoiets als een herfstschoonmaak op je agenda moeten. In een net en opgeruimd huis, vinden spinnen geen plaats om hun spinnenweb te maken. Bovendien vind en vang je ook gemakkelijker spinnen in een overzichtelijk huis.

4. Citrus

Naast de geur van munt zijn spinnen ook geen fan van citrusgeur. Maak je eigen huisparfum door citrusschillen enkele dagen lang in een neutrale olie te laten trekken. Giet de olie in een mooi vaasje en voeg enkele geurstokjes toe. Draai de stokjes dagelijks om zodat de geur van citrus door je hele huis wordt verspreid.

5. Kastanje

Ook een typische herfstvrucht kan ervoor zorgen dat spinnen buiten blijven: de kastanje. Je kunt ze momenteel overal vinden en je hoeft ze alleen nog een strategisch plaatsje in huis te geven om de spinnen weg te jagen.

6. Tabak

Rokers hebben een voordeel in het verjagen van spinnen, want spinnen kunnen de geur van tabak niet verdragen. Alleen is die geur ook voor ons erg onaangenaam. Bovendien is het helemaal niet gezond! Deze laatste tip is dus wel schadelijk voor je gezondheid en pas je beter niet toe.

Voor je eigen gezondheid, die van je huisdieren en het welzijn van de spinnen zelf, is het beter om met natuurlijke middeltjes spinnen weg te drijven uit je huis. Veel succes!

Bron: Hebbes.be
Overzicht