Swevers Vastgoed

gratis schatting 011 255 155
Al het vastgoed nieuws

7 domme blunders om te vermijden bij de verkoop van je huis

We verzamelden de grootste verkoopblunders die je duizenden, misschien wel tienduizenden, euros kunnen kosten. Ze vermijden is dus de boodschap.

1. Je huis helemaal zelf verkopen

Je huis zelf proberen te verkopen is complete waanzin. Je hebt de ervaring en vaardigheden nodig van een makelaar. Hij of zij kent de markt goed en weet hoe je je woning goed in de verf zet. Onderzoeken bewijzen het steeds opnieuw: zonder makelaar krijg je je woning minder snel – en voor minder geld – verkocht.

2. De verkeerde prijs vragen

De prijs te hoog of te laag zetten, dat is kapitaal fout. Om een juiste prijs te kunnen bepalen, moet je de markt goed kennen, alsook de positionering van je woning daarin. Zoals we in puntje 1 aanhaalden: een makelaar kent de markt perfect en weet wat je voor je woning kan vragen.

3. Belangrijke herstellingen niet doen en zelfs niet opruimen

Wanneer potentiële kopers je woning komen bezichtigen, moet het zo uitnodigend mogelijk zijn. Enkel door de nodige herstellingen te doen en door grondig op te ruimen en te poetsen, optimaliseer je de verkoopwaarde van je woning. Maar er is meer: je kan je woning extra aantrekkelijk maken door middel van home staging.

4. Een lege woning te koop zetten

Niets zo deprimerend als lege slaapkamers, een lege keuken, een kale woonkamer. Bezoekers moeten zich een voorstelling kunnen maken van de mogelijkheden van elke ruimte. En zonder meubels is dat heel moeilijk. Wanneer je meubels al verhuisd zijn, kan je beroep doen op bedrijven die gespecialiseerd zijn in het aankleden van je woning.

5. Je ego

Er kan slechts één winnaar zijn? Fout. Maak van de onderhandeling met je koper geen wedstrijd, maar probeer steeds een win-win te realiseren. En ja, dan zal je op bepaalde aspecten moeten toegeven. Maar liever water bij de wijn dan een onverkochte woning, toch?

6. De nadelen van je woning verbergen

De mindere aspecten van je woning komen vroeg of laat toch boven water drijven. Je kan dus beter zorgen dat je van bij de start open bent over de gebreken van je woning.

7. Slechte foto’s gebruiken

Je kan duizenden euros verliezen door slechte foto’s te gebruiken. Waarom? Omdat de meeste mensen hun zoektocht naar een woning online starten. En dan zijn goede foto’s best doorslaggevend. Werk je samen met een makelaar? Goed zo. Hij of zij zal ook weten dat kwalitatieve foto’s de perfecte eerste indruk zijn van je woning.

8Besluit

Je woning verkopen, het is geen gemakkelijke klus. Maar met de hulp van een goede makelaar en wat kleine optimalisaties krijg je je woning sneller verkocht voor de prijs die je voor ogen had.

Bron: Hebbes.be
Overzicht