Swevers Vastgoed

gratis schatting 011 255 155
Al het vastgoed nieuws

5 tips om jouw kot om te toveren tot een klein paleis

Het is mogelijk dat jouw kamer of studio een stuk kleiner is dan je gewend bent en nog niet helemaal ingericht is. Wij geven jou hier enkele tips om toch wat ruimte te creëren op je kot en het om te bouwen tot een klein paradijs.

1. Werk in de hoogte

Heb je niet genoeg ruimte om al jouw spullen op te kunnen bergen? Probeer dan de hoogte in jouw kamer te benutten. Een bed neemt redelijk veel plaats in beslag. Een hoogslaper kan een beter alternatief zijn, omdat je hieronder bijvoorbeeld jouw bureau kan plaatsen.

Ook creëer je meer ruimte als je een boekenkast vervangt door plankjes aan de muur waarop je boeken en andere zaken kunt neerzetten. Bovendien ziet het er ook veel leuker en origineler uit!

2. Denk aan opbergruimte

Een kleine kamer of kot lijkt al snel op een rommeltje als je een paar zaken laat slingeren op de grond. Hopelijk is dit niet voor jou het geval, maar studenten worden doorgaans niet als de meeste propere en ordelijke personen aanzien. Zorg dus dat je al je spullen goed kwijt kunt, om dit zoveel mogelijk te voorkomen.

De ruimte onder het bed blijft vaak leeg en onbenut. Dit is jammer, aangezien je er heel wat spullen kunt opbergen door ze bijvoorbeeld in platte dozen te steken en deze onder jouw bed te schuiven.

Kies ook voor een grote kleerkast met veel ruimte, zodat je in de bovenkant van de kast spullen kunt opbergen die je niet regelmatig gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan beddengoed of winterkleding.

Daarnaast, kun je gebruik maken van leuke mandjes waarin je bijvoorbeeld tijdschriften of make-up kunt opbergen. Dit hoeft niet eens storend te zijn in je kamer. Zet deze bijvoorbeeld op een wandplak, waardoor het toch een knap zicht wordt.

3. Maak je kamer optisch groter

7
Misschien is het niet altijd even gezellig, maar het loont om gebruik te maken van wit en andere lichte kleuren voor het plafond en de muren. Hierdoor lijkt je kamer niet alleen lichter maar ook groter.

Door af en toe een accentkleur te gebruiken, kan je jouw kamer wat levendiger maken. Hang bijvoorbeeld leuke foto’s op van jou met jouw vrienden en familie of een schilderij. Wanneer je een schilderij op de tegenovergestelde muur ten opzichte van de deur hangt, lijkt de kamer alleen maar dieper en groter.

Hetzelfde geldt voor het gebruik van spiegels. Wanneer je een grote spiegel plaatst, weerkaatst dit het licht en wordt de kamer optisch gezien ruimer.

4. Kies multifunctionele meubelen

Wanneer je spullen gaat aanschaffen voor je nieuwe kot is het nuttig om meubels te kiezen die meerdere functies hebben. Denk bijvoorbeeld aan een bed met laden aan de onderkant die opbergruimte bieden.

Wil je graag een zetel in je kamer, maar is hier geen ruimte voor? Overweeg dan een slaapbank die beide functies heeft. Wil je toch liever een gewoon bed? Dan kun je altijd van het bed een soort zetel maken. Schaf wat grote en kleine kussens aan en leg deze verspreid op het bed. Zo heb je op een creatieve manier toch een zetel op jouw kot.

Daarnaast kan je zoeken naar een kast met schuifdeuren, die een spiegel in de deur hebben. Hierdoor hoeft er geen extra ruimte te voorzien voor een spiegel, waardoor je wat plek overhoudt voor iets anders.

Ook is het handig om een bureau met veel laden en een groot bureaublad te kopen. Je kan deze op meerdere manieren gebruiken. Zo kan je er bijvoorbeeld een televisie op plaatsen of er een make-up tafel van maken.

Vergeet niet dat je tijdens het winkelen voor meubelen geld kan besparen met je cashback kredietkaart. Wanneer je met bepaalde kredietkaarten betaald, krijg je - verschillend per kredietkaart - korting over jouw aankopen. Zo kun je jezelf een hoop geld besparen.

5. Creëer eenheid

Tot slot is het belangrijk dat er eenheid heerst in de kleuren om jouw kamer groter te laten lijken. Dit kan je verwezenlijken door alle meubels dezelfde kleur te geven. Indien de meubels of andere zaken in je kamer gekenmerkt worden door verschillende felle kleuren, doe je er goed aan om deze te schilderen in dezelfde kleur.

Door middel van deze tips hopen we dat jouw kot niet een benauwd hokje wordt maar eerder een heldere loft waar je trots op kunt zijn. Je zal niet alleen comfortabeler leven, ook zal je beter kunnen studeren in een rustgevende omgeving. Wij wensen je alvast veel succes!
Overzicht