Swevers Vastgoed

gratis schatting 011 255 155
Al het vastgoed nieuws

Waarom kiezen voor een plafond uit kurk?

Kurk is een milieuvriendelijk natuurproduct. Daarenboven is het ook warmte- en geluidsisolerend omdat het weinig tot geen lucht doorlaat en zeer elastisch is. Vele mensen vrezen de lichtbruine kleur van kurk, maar tegenwoordig heb je ook bewerkte kurk in verschillende tinten.

Voor- en nadelen

1. Diverse plaatsingsmogelijkheden

Voor de bekleding van plafonds wordt meestal een kurktegel gekozen, maar tegenwoordig bestaat er nog een andere variant: kurkplaten. Deze werken met een kliksysteem, waardoor ze gemakkelijk te plaatsen zijn.

Ze bieden bovendien nog enkele andere voordelen. Hun thermische isolatiewaarde is zeer hoog en ook de inwerking van verlichting is zeer eenvoudig. Tenslotte zijn ze ook erg onderhoudsvriendelijk.

2. Variatie aan uitvoering

Zoals we eerder al vermeldden, heb je tegenwoordig meer keuze in tinten en hoef je je niet te beperken tot de lichtbruine kleur van kurk. En ook op het gebied van textuur zijn er verschillende varianten op de markt. Voor ieder wat wils dus!

3. Onderhoud

Hier kunnen we kort over zijn. Een stofdoek en licht vochtige dweil volstaan om je kurken plafond te onderhouden. Wil je je kurk af en toe toch net iets intensiever behandelen? Dan kan dit met specifieke reinigings- en beschermingsproducten.

Er is echter wel één heel belangrijke regel bij het onderhouden van kurk: gebruik niet te veel water. Kurk is immers een soepel product dat steeds terugkeert naar zijn oorspronkelijke vorm.

4. Geluidsabsorberend

Kurk absorbeert uitstekend geluid. Het zorgt dat geluid niet weergalmt in een kamer en dempt het geluid van bovenliggende kamers.

5. Schadegevoelig

Een nadeel aan kurk is dat het onder invloed van zon snel verkleurt. Het is ook gevoelig voor de impact van zware of scherpe voorwerpen.

Prijs

De prijs van kurk varieert sterk. Voor de natuurlijke tinten begint de prijs vanaf 18 euro per vierkante meter, indien je met een andere tint, uniek design of kliksysteem wilt werken, moet je toch tussen de 20 en 50 euro per vierkante meter rekenen.

Bron: Hebbes
Overzicht