Swevers Vastgoed

gratis schatting 011 255 155
Al het vastgoed nieuws

Je huurwoning inrichten: 10 simpele tips

1. Maak afspraken met je huisbaas

Dit is de eerste en belangrijkste stap. Een goede relatie met je huisbaas is goud waard. Bespreek je plannen met hem of haar en vraag hoe ver je mag gaan met je ideeën. Maak afspraken en communiceer duidelijk wat je wanneer gaat doen. Je huisbaas voelt zich dan meer betrokken.

Doe ook suggesties voor verbeteringen die voor rekening van je huisbaas zijn. Zit de relatie goed? Dan houdt hij of zij er rekening mee.

2. Schilder de muren

Verf is de goedkoopste manier om een ruimte om te toveren tot iets helemaal anders. Met 1.001 verschillende beschikbare kleuren bepaal je zelf het kleurenpalet van de woning. Trommel enkele vrienden op en schilder je huurwoning in één weekend. En geniet daarna van een woning die toch een beetje meer je thuis is.3. Verbeter de vloeren

De vloeren in een huurwoning zijn soms oud en versleten. Of ze hebben een goedkope uitstraling. Vraag aan je huisbaas of het plaatsen van nieuwe vloeren tot de mogelijkheden behoort. Is het geen optie? Dan kan je werken met grote tapijten of tapijttegels.

4. Hou je niet in qua meubilair

Mooi meubilair zorgt voor een upgrade van je woning. Kom je een prachtstuk tegen? Hou je dan niet in. Want als je ooit zou verhuizen, neem je die mooie meubels gewoon mee, toch?5. Reinig tegelvoegen

De voegen tussen tegels krijgen met de jaren een vuil voorkomen. En dat heeft een grote invloed op de beleving van de woning. Je tegelvoegen reinigen, is dus niet onbelangrijk. En het is vrij simpel: maak de voegen zuiver en vetvrij met een borsteltje en breng voegenverf aan.

Voegenverf koop je bij je lokale doe-het-zelfhandelaar. Je kiest er de kleur die het best aansluit bij de originele kleur van de voegen. Deze subtiele upgrade zorgt voor een knap resultaat, en dat straalt uit naar de hele ruimte.

6. Nieuwe deurknoppen

Heb je van die oude of goedkoop ogende deurknoppen? Vervang ze dan door exemplaren die jij mooi vindt. Hou wel de originelen bij. Als je ooit verhuist, verwissel je ze terug, en kan je je favoriete deurknoppen gebruiken in je nieuwe woning.

7. Planten

Breng groen in je woning. Dat kunnen we niet genoeg benadrukken. Planten zorgen niet alleen voor de zuivering van de lucht in de woning, maar ze geven ook meer gezelligheid en een luxueuze uitstraling.8. Hang dingen aan de muur

Bang om gaten in de muur te maken? Dat hoeft niet. En een kale muur, dat is maar saai. Hang dus je eigen foto’s en schilderijen naar hartenlust op. Wanneer je ooit zou verhuizen, vul je de gaten gewoon op met vulmiddel.

9. Je eigen verlichting

In huurwoningen zie je vaak goedkope en onaantrekkelijke verlichting. Laat je die hangen? Natuurlijk niet. Vervang ze met prachtexemplaren die bij je persoonlijkheid passen. De oude armaturen hou je bij en plaats je bij een eventuele verhuis gewoon terug.

10. Vergeet tuin of terras niet

Heb je een tuin of terras in je huurwoning? Druk er dan je eigen stempel op met mooie terrasmeubels, plantjes en bloemen. Grote tuinwerken doe je dan weer in overeenkomst met je huisbaas.

Besluit

Een huurwoning is geen hotel. Je hebt heel wat mogelijkheden om je eigen ding te doen met de inrichting ervan. Zo creëer je echte thuis voor jou en je gezin.

(sdc) - Bron: Trulia.com / Styleathome.com / Freshome.com
Overzicht