Swevers Vastgoed

gratis schatting 011 255 155
Al het vastgoed nieuws

Zo bereken je de juiste hoeveelheid verf

OPPERVLAKTE RUIMTE

Bereken de oppervlakte van de ruimte die je wilt verven. Gebruik een rol- of plooimeter om de breedte per muur te bepalen. Neem daarna ook de hoogte op. Vermenigvuldig de twee getallen om de oppervlakte per muur te berekenen. Tel de oppervlaktes van de verschillende muren die je in dezelfde kleur wilt verven op. Vergeet je plafond niet!

OPPERVLAKTE RAMEN & DEUREN

Bereken vervolgens ook de oppervlakte van ramen en deuren. Trek dit van je totaal aantal vierkante meters af.

PRIMER

Is de ruimte nog nooit geverfd? Voorzie dan eerst één grondlaag op de muren en het plafond. Ga in de verfwinkel of doe-het-zelfzaak op zoek naar een primer en kijk achteraan op de pot hoeveel liter je per vierkante meter nodig hebt. Deel het aantal vierkante meters door het aantal m2/l om de exacte hoeveelheid verf te berekenen. Rond af naar boven.

KLEUR

Voor de gekleurde verf reken je minimaal op 2 lagen. Deel het totaal aantal vierkante meters door het aantal m2/l en vermenigvuldig het met 2 om de exacte hoeveelheid verf voor 2 lagen te berekenen. Rond opnieuw af naar boven zodat je een restje hebt om later eventuele retouches te doen.

CALCULATOR

Ben je geen krak in hoofdrekenen? Of heb je geen rekenmachientje bij de hand? Maak dan gebruik van deze gebruiksvriendelijke verfcalculator.

Bron: Hebbes
Overzicht