Swevers Vastgoed

gratis schatting 011 255 155
Al het vastgoed nieuws

Wonen we binnenkort in steden op zee?

Er komen alsmaar meer mensen bij op onze aardbol en dus moeten we ook zoeken naar extra woonplaatsen (of bewoonbare alternatieven). Zo groeit al langer het idee bij de mens om te wonen en te werken op zee.

De futuristische plannen voor de bouw van een luchthaven in de monding van de Theems in Engeland of de aanleg van drijvende voorsteden in Amsterdam zijn alvast een voorloper. Maar we moeten nog verder denken. En dat deed de Franse architect Jacques Rougerie (70), die een gigantische stad in het midden van de oceaan uitvond.

‘CITY OF MERIENS’

Rougerie lanceerde een nieuw project: ‘City of Meriens’, een stad die op de oceaan gebouwd zou worden en aan meer dan 7.000 wetenschappers en studenten van over de hele wereld een woonplaats kan bieden. De stad krijgt de vorm van een roggenvleugel en is ontworpen om de beweging van de oceaan te volgen.

Bovendien zou het project ook goed bestand zijn tegen de kracht van oceaanstormen. De lengte van ‘City of Meriens’ zou twee keer zo lang worden als het grootste schip ter wereld, oftewel 900 meter lang en 500 meter breed. 

wonen op zee 2
VOOR DE WETENSCHAP

De Franse architect wilt zijn drijvende stad uitrusten met laboratoria, serres, leslokalen, congresruimtes, woonkwartieren en ontspanningsgelegenheden. De ontwerper plant dat de drijvende stad uitsluitend van hernieuwbare energie voorzien wordt en dat de ecologische voetafdruk op die manier bijna onbestaande moet zijn.

Of we binnenkort effectief onze steden uitbreiden over zee zal de toekomst uitwijzen. Zou jij het overwegen om op zee te gaan wonen?

VIDEO

jacques rougerie designs a floating research center influenced by manta rays

Bron: Hebbes
Overzicht