Swevers Vastgoed

gratis schatting 011 255 155
Al het vastgoed nieuws

De voor- en nadelen van een accentmuur

DE VOORDELENblauwaccent

1. Ze doen een ruimte groter lijken

Een accentmuur is een slimme oplossing voor kleine ruimtes, vooral wanneer je zware, donkere kleuren, zoals zwart of donkerblauw, gebruikt.

2. Eindeloze opties

Een accentmuur kan je schilderen in 1001 kleuren. Maar je kan hem ook behangen met mooie patronen. Of wat denk je van steenstrips of houten panelen? Met een accentmuur kan je bovendien volledig je gang gaan. Ga zo extravagant als je zelf wil. Omdat het niet de hele ruimte bedekt, is het perfect mogelijk in harmonie met je inrichting.

3. Goede manier om een ruimte in te delen

Nu we meer en meer open leefruimtes creëren, kan het interessant zijn om de ruimtes visueel te scheiden met verschillende kleuren of patronen aan de muur. Laat je meubels niet al het werk doen en gebruik een accentmuur om de functie van een bepaalde zone aan te duiden.

acczntmuur

DE NADELEN

1. Ze zijn moeilijk te integreren in een ruimte

Een accentmuur neemt alle aandacht weg van de andere elementen in een ruimte. Iedereen kijkt eerst naar die felgroene muur, en dan pas naar die prachtige maar sobere Chinese vaas.

2. Een muur alle aandacht geven is niet altijd de leukste optie

In je interieur wil je je persoonlijkheid laten spreken. Een kleur of een patroon aan de muur zegt daar heel weinig over. Kies daarom voor een mooi kunstwerk en mooie decoratie-elementen – zoals antieke potten, vazen en unieke meubels. Zo creëer je tenminste meer persoonlijkheid en stijl.

3. De foute kleur kan irritant zijn

Stel: je kiest voor felrood als kleur voor je accentmuur. Wedden dat je die muur razendsnel beu bent? Alle kleuren in je woning moeten perfect in balans zijn, en je accentmuur moet een subtiele of interessante aanvulling zijn op het kleurenpallet van je interieur.

BESLUIT

Ga je in je interieur voor een nieuwe wind? Dan is een accentmuur het overwegen waard. De beschreven voordelen zijn interessant, en de nadelen kan je uit de weg ruimen door rekening te houden met de rest van je interieur.

paarsaccentgroenaccent
zwartaccentBron: Housebeautiful.com
Overzicht