Swevers Vastgoed

gratis schatting 011 255 155
Al het vastgoed nieuws

Zelf een dressing maken, hoe begin je eraan?

Inloopkasten heb je in alle maten. Afhankelijk van de beschikbare ruimte en met de volgende tips, maak ook jij je eigen, chique dressing. Net als in de film.

1. ONTDEK JE PLEKJE

Voor een dressing heb je uiteraard plaats nodig en die luxe heeft niet iedereen. Maar denk eens even na welke ruimte in je huis eigenlijk niet of onvoldoende benut wordt. Hoe vaak per jaar komt er echt iemand logeren? Dient dat bureau om in te werken of is het meer een opslagruimte? De oplossing voor je dressingdroom ligt misschien zomaar voor het grijpen.

Ideaal bevindt je dressing zich naast je slaapkamer. Nog beter is het als je vanuit die slaapkamer rechtstreeks toegang hebt tot je inloopkast.

2. OPEN OF GESLOTEN?

Gesloten dressingkasten ogen strak en netjes. Het is ook de betere keuze voor een dressing met veel daglicht. Zo voorkom je dat je kledij verkleurt door direct zonlicht. Minder stof op je spullen is nog een groot voordeel van een gesloten dressing.

Een open dressing geeft dan weer een ruimer gevoel in de kamer. Je ziet ook onmiddellijk welke kleren waar hangen.

3. VENTILATIE IS BELANGRIJK

In een plaats waar veel textiel bijeen hangt, riskeer je snel een muffe geur te krijgen. Zorg er daarom voor dat de kamer regelmatig verlucht kan worden, liefst met verse buitenlucht. Soms is het zelfs aan te raden om een heus ventilatiesysteem te installeren. In een gesloten dressing is dat vaak geen overbodige luxe.

4. ZORG VOOR AFWISSELING

Vooral in een open dressing wil het oog ook wat. Hangsystemen zijn doorgaans goedkoper dan legkasten. Kleren weghangen gaat ook sneller dan opvouwen én je hebt een beter overzicht. Maar een inloopkast met enkel hangers is nogal saai. Maak daarnaast ook plaats voor enkele ladekasten en wat open schappen.

5. VERGEET JE SCHOENEN NIET

Als je ervoor kiest om ook je schoenen in je dressing op te bergen, maak daar dan bewust op voorhand plaats voor. Genoeg plaats. Je zou je schoenen in hun originele doos onderin de kasten kunnen zetten, maar dat biedt een nogal slordige aanblik.

Beter is een speciaal daarvoor ontworpen rek te plaatsen in een apart deel van je dressing. Zo kunnen je schoenen voldoende ademen en krijg jij een mooi overzicht van wat je in huis hebt. De juiste sneakers bij die nieuwe outfit, je haalt ze er zó uit.

6. DE JUISTE VERLICHTING

Schemerlampen zorgen misschien wel voor sfeer, maar in een dressing heb je vooral voldoende helder licht nodig. Let erop dat de kleur van het licht de kleur van je kledij niet domineert. En vermijd donkere hoeken in de kamer. Spots die je kunt richten zijn meestal de beste optie.

7. CREËER JE EIGEN SFEER

Hoe groter je dressing, hoe creatiever je kunt zijn. Een stijlvolle zetel in de hoek, je lievelingsaccessoires aan een vintage kapstok, een originele make-uptafel of dat schattige juwelenkistje van je oma. En een spiegel natuurlijk! Liefst zo groot mogelijk zodat je jezelf elke dag van top tot teen kunt bewonderen. Jouw dressing wordt jouw plekje. In jouw stijl.

Bron: Hebbes
Overzicht