Swevers Vastgoed

gratis schatting 011 255 155
Al het vastgoed nieuws

Wat heb je zeker nodig als je alleen of samen gaat wonen?

1. ROOKDETECTOR EN BRANDBLUSSER

Safety First! Het is verplicht om een rookdetector en brandblusser in huis te hebben als je een woning huurt. Ook als je een huis of appartement koopt, is het veiliger om deze twee items in huis te hebben. Plaats de rookdetector niet te dicht bij je keukenapparatuur, want een kleine misstap in de keuken zou het alarm al kunnen doen afgaan. Check ook regelmatig of de batterijen van de detector nog niet aan vervanging toe zijn.

2. ZAKLAMP

Niet het eerste waar je aan denkt, maar enorm handig om in huis te hebben: een zaklamp. Als de stroom uitvalt, kun je veel oplossen met kaarsen. Maar als je echt grondig in de elektriciteitskast moet kijken, is een zaklamp toch handiger. Je hebt tegenwoordig zelfs al zaklampen die je kunt opwinden, dan loop je geen risico om met lege batterijen te zitten.

3. ONTSTOPPER

De ontstopper is officieel het minst glamoureuze voorwerp op deze lijst, maar hij is wel enorm praktisch. Om ervoor te zorgen dat je leidingen niet te snel verstoppen en je je ontstopper dus niet te vaak nodig hebt, gebruik je best regelmatig een vloeibare ontstopper om de leidingen te onderhouden.

4. EHBO-KIT

Stel een goede EHBO-kit samen en beperk je zeker niet alleen tot pleisters en wat verband. Zorg ook dat er een goede pijnstiller en iets tegen verkoudheid en keelpijn in zit.

5. GROTE SCHOONMAAK

Met een dweil, allesreiniger en een spons kom je al heel ver, maar misschien heb je toch nog net iets meer schoonmaakproducten nodig. Vergeet je apparaten en tools niet. Want zonder stofzuiger, een aftrekker en een emmer zal er van kuisen niet veel in huis komen.

6. GEREEDSCHAPSKOFFER

Het zal niet lang duren vooraleer je hier en daar een kadertje tegen de muur wilt hangen. En dan heb je je gereedschapskoffer nodig. Het moet geen uitgebreid exemplaar zijn, maar een hamer en schroevendraaier komen vaak van pas.

Bron: Hebbes
Overzicht