Swevers Vastgoed

gratis schatting 011 255 155
Al het vastgoed nieuws

De voor- en nadelen van een trap uit natuursteen

Heel wat mensen kiezen tijdens het bouwen voor een betonnen trap omdat ze nog niet weten welke afwerking ze willen. De trap achteraf met natuursteen bekleden is een populaire optie. Wij zetten enkele voor- en nadelen even op een rijtje.

VOORDELEN

Natuursteen is beschikbaar in heel wat uitvoeringen en kleuren: marmer, graniet, arduin, witte steen, … Ook op vlak van afwerking – glanzend, gevlamd of verzoet bijvoorbeeld – heb je heel wat mogelijkheden.

Natuursteen is ijzersterk en daardoor ook ontzettend duurzaam en slijtvast.

Natuursteen straalt klasse uit en geeft je hal een mooie eerste indruk.

Omdat het een erg tijdloos materiaal is, past natuursteen bij nagenoeg elk interieur.

Natuursteen is onderhoudsvriendelijk. Wekelijks stofzuigen en afnemen met een mild sopje volstaat. Het is echter aangeraden om de treden enkele keren per jaar te voeden.

Desgewenst kun je ook de plinten, venstertabletten of de vloertegels in hetzelfde materiaal kiezen zodat er één strak geheel ontstaat.

Door te kiezen voor een betonnen draagstructuur, kun je de uiteindelijke afwerking in natuursteen eventueel wat uitstellen tijdens het bouwproces. Om stof tegen te gaan, kun je de trap voorlopig behandelen met betonverf.

natuursteen trap voordelen
NADELEN

Natuursteen is één van de duurste materialen om een trap te bekleden.

Een betonnen of stalen draagstructuur is een must. Natuursteen is immers erg zwaar.

Bepaalde soorten natuursteen kunnen glad zijn waardoor het risico op uitglijden groter is. Een ruwe, slipvaste afwerking is geen overbodige luxe.

Sommige soorten natuursteen zijn vlekgevoelig.

Bron: Hebbes
Overzicht