Swevers Vastgoed

gratis schatting 011 255 155
Al het vastgoed nieuws

5 dingen om te negeren tijdens je huizenjacht

De zoektocht naar je droomhuis is geen eitje. Het volledige plaatje moet kloppen en dat is vaak niet het geval. Zeker niet wanneer je huizen bezoekt die al jarenlang bewoond werden.

Het is moeilijk om je voor te stellen hoe dit huis je nieuwe thuis kan worden. Door deze 5 dingen te negeren, kan het bewoonde huis toch je nieuwe droomhuis worden.
18
1. EEN OUDER HUIS

Kijk voorbij de ouderdom van een huis, want dit is niet per se negatief. Meestal zijn oude huizen gebouwd met stevige en kwalitatieve materialen, waardoor ze de tand des tijds hebben doorstaan. Nieuw is dus niet altijd beter.

Sterker nog: oudere woningen zijn een stuk charmanter dan nieuwe. Vaak zijn kleine herstellingen voldoende, dus je hoeft ook geen grote smak geld op tafel te leggen voor renovaties.

2. SMAKELOZE VERF OF BEHANGPAPIER

Negeer die verschrikkelijke kleuren op de muur en kijk meer naar de structuur van de ruimte en de plaatsing van de ramen. Verf en behang zijn redelijk goedkoop en je kunt er je woning snel een geheel andere look mee geven, zodat je je meteen thuis voelt.

3. KEUKENUITRUSTING

Mensen houden van eten. Daarom is de keuken dan ook het hart van het huis. Staan de grote apparaten je niet aan? Voorzie dan wat extra ruimte in je budget om bijvoorbeeld een nieuw fornuis aan te schaffen. Je kunt ook een tijdspanne opstellen om de bestaande apparaten te vervangen. Laat een grote roze koelkast geen spelbreker zijn!

4. DE EERSTE INDRUK

Een goede eerste indruk is goud waard, maar in dit geval zit het toch net iets anders in elkaar. Kan het huis je niet overtuigen op het eerste gezicht? Beeld je dan eens in hoe het eruit zou zien met een nieuwe voordeur of een andere voortuin bijvoorbeeld. Geef de woning dus een tweede kans om je te overtuigen.

5. ONAANGENAME GEURTJES

Elk huis waar in geleefd is, heeft een eigen geur. Ook als je deze geur niet echt aangenaam vindt, dan is dit nog geen reden om het huis af te schrijven. Knijp even je neus dicht en focus op het potentieel van de woning. Een grondige reiniging achteraf kan wonderen doen.

Bron: Hebbes
Overzicht