Swevers Vastgoed

gratis schatting 011 255 155
Al het vastgoed nieuws

Daling van de premie voor thuisbatterijen

Bij het plaatsen van zonnepanelen heeft men ook de mogelijkheid om een thuisbatterij aan te kopen of te leasen. Wie zo’n thuisbatterij aankoopt of leaset kan beroep doen op een premie. Deze premie is verlengd tot en met 2024. De aanvraag hiervoor moet uiterlijk negen maanden na de laatste factuur gebeuren.

De premies hiervoor worden berekend aan de hand van kWh. Indien men in 2022 nog een premie aanvraagt kan aanspraak maken op een bedrag van maximaal 1.725 euro en tot 40% van de totale factuur in plaats van maximaal 2.550 euro in 2021. Dit betekent dat men 225 euro per kWh voor de eerste 4 kWh van de batterij ontvangt en 150 euro extra per bijkomend kWh van 6 tot 9. Thuisbatterijen met een capaciteit van groter dan 9 kWh komen wel in aanmerking, maar het premiebedrag zal hiervoor niet meer stijgen.

Voor sommige thuisbatterijen zal er vanaf 2022 een milieubijdrage worden gevraagd. Vanaf 2025 wordt de premie voor thuisbatterijen afgeschaft en kan men er geen gebruik meer van maken.

Om in aanmerking te komen voor deze premie dient men wel aan alle voorwaarden te voldoen die worden opgesteld.

Daarnaast zullen enkel natuurlijke personen (particulieren) in aanmerking komen hiervoor. Organisaties of vennootschappen kunnen hier geen aanspraak op maken. De premie is van toepassing op zowel bestaande gebouwen als nieuwbouw.
Overzicht