Swevers Vastgoed

gratis schatting 011 255 155
Al het vastgoed nieuws

Draadafsluiting: gaas of panelen?

Drie soorten afsluiting


Het aanbod aan draadafsluitingen is erg divers, maar bestaat ruwweg uit drie grote categorieën: Draadpanelen, tuingaas op rol en speciale oplossingen, zoals gevulde wanden en schanskorven. Die laatste zijn interessant om op een esthetische manier privacy te creëren. Maar wil je je tuin echt volledig afsluiten, dan zijn tuingaas op rol en draadpanelen eigenlijk de enige opties.

Draadpanelen


Draadpanelen zijn duurder, maar steviger en vormvaster dan tuingaas. Bovendien zijn ze eenvoudiger te installeren, zelfs al ben je geen klusser. Ze zijn op zich voldoende stevig en je hoeft ze dus niet op te spannen. Je bevestigt twee palen aan weerszijden van het eerste paneel en zet het geheel recht in vooraf uitgegraven putten. Vervolgens stort je het beton, zet je alles pas en werk je stelselmatig verder, paneel per paneel.

... of tuingaas?


Tuingaas op rol is goedkoper dan panelen. Maar daar tegenover staan een iets mindere stevigheid en complexere plaatsing. Eerst moet je alle palen plaatsen en betonneren. Daarna span je de draad aan. Dat vergt toch enige handigheid. Het is belangrijk dat de spanning perfect is.

Functioneel aan elkaar gewaagd


Qua functionaliteit zijn draadpanelen en tuingaas wel aan elkaar gewaagd. Tuingaas is met draaddiktes tot 2,5 millimeter inderdaad minder stevig dan draadpanelen (diktes tot 4,5 mm), maar dat neemt niet weg dat het voldoende bescherming biedt. Veel hangt af van welk product je kiest: een dunnere draaddikte voor basic toepassingen, een extra stevige variant voor delicatere zaken, zoals het afschermen van het terrein van een hond bijvoorbeeld.

Bron; Hebbes
Overzicht