Swevers Vastgoed

gratis schatting 011 255 155
Onze complete service

Hypotheekmakelaar

Overweegt u om een huis of een bouwgrond aan te kopen en heeft u hiervoor een lening nodig? Weet u niet goed welke verzekeringen perfect aansluiten bij uw behoeften?
Misschien bent u wel op zoek naar het juiste beleggingsadvies?

Hypothecaire lening op uw maat

Het is van essentieel belang dat u ook financieel zo goed mogelijk wordt bijgestaan. Zo krijgt u volledig gratis en vrijblijvend advies op maat door een 100% afhankelijke financiële expert.

De beste voorwaarden op de markt

Een lening afsluiten doet u niet elke dag. Vaak ziet u door de bomen het bos niet meer, want er bestaan 101 leenformules en bankvoorstellen. Het is dan ook belangrijk om degelijke en objectieve informatie in te winnen. Daarin kunnen wij uw gids zijn.

Gratis advies van de hypotheek-expert

Welke soorten leningen bestaan er? Kiest u best voor een vaste of variabele rentevoet? Welke termijn is voor u het meest geschikt? En hoe zit het met de fiscaliteit? Op al deze en andere vragen bieden wij u een duidelijk antwoord. Bovendien is ons advies 100% onafhankelijk en helemaal gratis.

Meer weten?

Wenst u advies op maat? Contacteer ons voor een afspraak.


Soorten leningen: ontdek de voordelen & nadelen van lenen

Elke situatie is anders. Wat voor het ene woonproject een voordeel is, kan voor uw project dan weer nadelig zijn. Het is niet altijd makkelijk om uit de verschillende soorten leningen de formule te kiezen die aansluit bij uw doelstelling. Deskundig advies is zeer belangrijk als u gaat lenen. Wij wijzen u op de voor- en nadelen van elke lening.

Maak hier alvast kennis met de verschillende soorten leningen:

Vaste mensualiteiten

Eén van de klassieke soorten leningen in hypotheekland. Het bedrag van de maandaflossing blijft ongewijzigd tijdens de volledige looptijd van de lening (bij een vaste rentevoet). Wat verandert is de verhouding tussen het kapitaalgedeelte en het intrestgedeelte, maar dat heeft geen invloed op het maandbedrag.

Het intrestgedeelte neemt af en het kapitaalgedeelte neemt toe naarmate uw lening vordert. Ongeveer een derde van het kapitaal is afbetaald na de helft van de looptijd.

Vaste maandelijkse kapitaalaflossingen

Bij deze leenformule betaalt u elke maand eenzelfde bedrag aan kapitaal af, maar de intresten zijn hoger in het begin en zakken geleidelijk naar het einde van de termijn toe. In het begin betaalt u dus maandelijks meer, op het einde van de lening is de maandelijkse aflossing al flink geslonken.

In vergelijking met vaste mensualiteiten valt de totale kostprijs van deze formule veel lager uit. Met vaste maandelijkse kapitaalsaflossingen is de helft van het kapitaal al terugbetaald na de helft van de looptijd.

Budgetlening

De budgetlening kent veel voordelen.
Het is een flexibele leenformule die vertrekt van het beschikbare budget. Mensen die aan het begin van hun professionele loopbaan lenen, kunnen op deze manier hun droom verwezenlijken. De eerste maandlast ligt lager dan die van een klassieke lening. De maandlast wordt daarna geïndexeerd. Deze indexatie volgt de normale stijging van het inkomen. Dit soort lening staat u toe om vroeger in uw loopbaan een huis te verwerven en het betaalbaar te houden voor de volledige duurtijd van de lening. Een maandlast die uw budget volgt is dus geen droom maar realiteit.

Variabele lineaire kapitaalaflossingen

Deze formule laat absoluut maatwerk toe. Op basis van uw inkomen en financiële draagkracht wordt een bedrag aan kapitaal bepaald dat de eerste maand dient terugbetaald te worden. Wenst u meer te betalen in de eerste jaren omdat u plant om parttime te werken ? Of wenst u juist minder te betalen omdat u aan het begin van je professionele carrière staat ? Deze formule laat toe uw lening maximaal af te stemmen op je levensvisie.

Vaste termijn

Tijdens de looptijd van de lening betaalt u maandelijks enkel intresten. Op het einde van de overeengekomen looptijd betaalt u het kapitaal in één keer terug.

Een ideale formule in combinatie met een spaarplan of als u binnen een bepaalde termijn een som geld denkt te bezitten. (schenking, verkopen, belegging,...) Fiscaal ook zeer interessant want er worden enkel intresten (aftrekbaar) betaald.

Accordeonlening

Bij een accordeonlening betaalt u met een variabele rentevoet een vast maandbedrag, maar speelt de duurtijd van uw lening als het ware accordeon. Deze duur kan verlengen of verkorten afhankelijk van de evolutie van de rente. De ene accordeon is de andere niet, en er bestaan dan ook heel wat varianten.

Lening met tijdelijk uitstel van kapitaalaflossing

Bepaalde leningformules laten in de aanvangsfase een gedeeltelijk of volledig uitstel van de kapitaalaflossing toe. De maandlast is dan gedurende de eerste jaren een stuk lager.
Een uitstekend alternatief voor mensen die aan het begin van hun loopbaan staan, of om stapsgewijs het huis verder op te knappen. Een lager maandbedrag in de aanvangsfase kan natuurlijk ook de lasten helpen dragen van lopende kredieten zoals een autofinanciering of een consumentenkrediet.

Een lening op uw maat

Er bestaan heel veel verschillende soorten leningen en formules, teveel om op te noemen. Kleine verschillen hebben vaak een grote invloed op de haalbaarheid of op de totale kost van de lening. Steeds meer nieuwe formules spelen in op de nieuwe behoeften van de ontlener.

Wenst u advies op maat? Neem contact met ons op.

Lening afsluiten: informatie

Fintro Beringen

Overweegt u om een huis of een bouwgrond aan te kopen en heeft u hiervoor een lening nodig? Weet u niet goed welke verzekeringen perfect aansluiten bij uw behoeften?
Misschien bent u wel op zoek naar het juiste beleggingsadvies?

De duurtijd en de variabiliteit van uw lening zijn van cruciaal belang:

Duurtijd: als algemene regel geldt: hoe langer de duurtijd, hoe meer intresten, hoe duurder de lening. De duurtijd zoveel mogelijk beperken is dus de boodschap. De betaalbaarheid van de leningslast verliezen we uiteraard niet uit het oog.

Variabiteit: de rente schommelt voortdurend. Zowel de korte als de lange termijn-rente zijn al een tijdje aan de lage kant. De rente-evolutie goed inschatten is de kunst. Vandaag is een vaste rentevoet de goede keuze. Gezien een variabele rentevoet relatief laag staat, lijkt deze zeer aantrekkelijk. Maar de kans dat deze zal stijgen is echter vrij groot.

Wenst u een lening af te sluiten met variabele rentevoet? Dan is het belangrijk om bepaalde veiligheden in te bouwen. Zo kan u perfect inschatten wanneer en hoeveel een rentevoet kan veranderen.
De accordeonformule biedt zelfs de mogelijkheid van een vast maandbedrag.

Wenst u advies op maat? Contacteer ons voor een afspraak.

Onze aanpak

Missie

Wie voordelig wil lenen, zit gebeiteld bij hypotheek.winkel. Vergelijk samen met ons de tarieven en formules van hypotheken bij de verschillende banken. Voor zoveel mogelijk gezinnen en alleenstaanden in Vlaanderen biedt de hypotheek.winkel een positief alternatief voor het ondoorzichtig en commercieel gekleurd hypotheekadvies van de banken.
onze kernwaarden

Onze concrete aanpak

Voor advies over een lening ben je bij ons aan het juiste adres. Wij verzamelen alle informatie over hypothecaire leningen en ordenen die netjes, overzichtelijk én objectief.
We helpen je te kiezen door voor jou de beste tarieven te vergelijken en je alle gevolgen van elke keuze haarscherp uit te leggen.

Jij blijft diegene die kiest, maar je zult perfect weten waarvoor je kiest en waarom.
  • We zitten samen rond de tafel. Wat zijn jouw plannen voor een woonkrediet?
  • Zijn jouw plannen haalbaar? Hoe ver kun je springen?
  • Keuze van de ideale lening: variabiliteit, duurtijd & fiscaliteit.
  • We stellen jouw dossier samen, dienen het in en volgen het op.
  • Komt jouw project voor subsidies in aanmerking?
  • Voorstellen van de meest interessante verzekeringen.
  • Verlijden van de akte bij de notaris.
  • Verdere opvolging: rentevoeten, renteherzieningen, renovatie.
  • Hulp bij je belastingenaangifte voor het bekomen van je fiscaal voordeel.

Overtuigd van onze aanpak? Maak een afspraak met onze adviseur en vergelijk hypotheken.